Select Page

Pravljice poznamo vsi, ob pravljicah rastejo otroci vseh kultur, a vseeno težko odgovorimo na preprosta vprašanja: “Kaj je pravljica?” “Zakaj jih potrebujemo?” ali celo “Komu so pravljice sploh namenjene?”

Kljub temu nas to ne bi smelo ovirati pri vstopanju (in vračanju) v čarobni svet čarovnic in princes, junakov in zmajev, velikanov in palčkov, govorečih živali in predvsem močnih sporočil, ki se skozi prostor in čas nenehno spreminjajo, a v bistvu ostajajo nezgrešljivo prepoznavna.

Cicibralček je dejavnost za otroke od 3 do 6 let. Namen dejavnosti je približati jezik in umetnost predšolskim otrokom. Otroci spoznavajo pravljice, pesmice in rešujejo uganke. Z njimi odkrivajo pisani pravljični svet, si širijo besedni zaklad, se učijo in razvijajo lastno ustvarjalnost. Dejavnost spodbuja starše, da otroku berejo v prostem času in da knjiga postane otrokova stalna spremljevalka.

Ker so otroci iz vrtca Žužemberk in Dvor skozi vse leto pridno brali in pripovedovali pravljice, so si zaslužili tudi nagrado. V telovadnici v Žužemberku nas je najprej nagovorila ga. ravnateljica Mira Kovač ter knjižničarka gdč. Tinka Fric, nato pa smo si ogledali dramsko predstavo Mojca Pokrajculja, ki so jo pripravile delavke vrtca Žužemberk. Vsak otrok je za svoj trud in nagrado prej tudi pohvalo.

 

Čas, ki si ga vzamemo z otroki ob prijateljicah knjigah, ni nikoli vržen stran.

Ga. Jožica Štrasberger

ci2

ci3

ci4

ci5

ci6

ci7

ci8

ci1

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost