OBVESTILO – PLAČILNI ROKI
Skladno z Zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Ur. l. RS 49/20 in 61/20) je za obdobje enega leta postavljen plačilni rok 60 dni tudi za fizične osebe.Trajni nalogi obveznosti za mesec junij bodo tako zapadli v plačilo 31.8.2020, za ostale izstavitve računov pa bo naveden šestdeset dnevni rok za plačilo.Ob tem vas želimo opomniti, da bosta po prenehanju ukrepa (predvidoma maja 2021) za vse takratne koristnike storitev šole in vrtca v enem mesecu zapadli v plačilo obveznosti za dva meseca.
Napovednik:
- Predstavitev srednje šole in gledališka predstava dne 23. 5. 2024
- Predstava RaP Stopimo na oder Noč, ko je posijalo sonce dne 30. 5. 2024
- WRO 2024. Državno prvenstvo Slovenije. Robomission dne 7. 6. 2024
ŠVN Cerkno, 2. dan
Prebudili smo se v hladno jutro, se odpravili na zajtrk, nato pa na bazen, kjer smo danes preživeli kar nekaj ur. več…
Šola v naravi, Cerkno, 3.r., 29.11.2021
29.11.2021 smo se v zasneženem jutru učenci 3.r.PŠ Dvor in učenci 3.r. OŠ Žužemberk odpravili v CŠOD Cerkno. več…
ŠVN 8. r – 1. dan
Sveže iz karantene so se učenci 8. razreda na zadnji novembrski ponedeljek odpeljali proti avstrijski meji – v CŠOD Ajda (Libeliče). Tukaj se bodo osmošolci v objemu zimske pravljice naučili osnove prve pomoči, spoprijeli pa se bodo tudi z določenimi športi.
PEKARNA V 3.RAZREDU
V 3.razredu smo brali zgodbo Svetlane Makarovič- Pekarna Mišmaš. Zgodba nas je zelo navdušila. Vživeli smo se v pridnega peka črnih oči in dolgih, črnih brkov ter marljive tačke majhnih miši, ki so mu pomagale speči najboljši kruh daleč naokoli. več…
Vabimo vas na predavanje Miha Kramlija – Vpliv prezgodnje in pretirane rabe zaslonov na razvoj otrok
Spoštovani starši otrok Vrtca Sonček in Osnovne šole Žužemberk.
Vabimo vas, da se nam v četrtek, 2. 12. 2021, ob 17.00 pridružite na spletnem predavanju Mihe Kramlija z naslovom Vpliv prezgodnje in pretirane rabe zaslonov na razvoj otrok.
Do predavanja, ki bo potekalo v živo preko ZOOM-a, lahko dostopate preko povezave:
https://arnes-si.zoom.us/j/93270639317
Miha Kramli, priznan psihoterapevt in strokovnjak za kemične in nekemične odvisnosti, se v okviru svoje zaposlitve v Ambulanti za odvisnosti v ZD Nova Gorica ukvarja predvsem z zasvojenostjo otrok in mladostnikov od interneta, socialnih omrežij in videoigric. Pri svojem delu opaža velik porast pojava tovrstnih odvisnosti že pri najranljivejši skupini – otrocih. več…
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
V okviru dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila vlada Republike Slovenije, poteka v šolah in vrtcih po Sloveniji projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Opominja na pomen polnovrednega zajtrka ter zdrave prehrane, hkrati pa otrokom zagotavlja hrano iz lokalnega okolja.Tudi tokrat so vsi predšolski in osnovnošolski otroci v petek 19. 11. 2021, pozajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo: maslo, mleko, kruh, med in jabolko. več…
SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ
SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ
Tretjo nedeljo v novembru, 21. 11. 2021, tradicionalno obeležujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Slovenija ta dan obeležuje že petnajstič zapored.
Letošnji slogan je: SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO za območja umirjenega prometa.
Kot vsako leto smo tudi tokrat na matični šoli in podružnicah obeležili ta dan. Na OŠ Žužemberk smo to izvedli v petek, 19. 11. 2021, in sicer s prižigom svečke. Obeležitvi so prisostvovali predstavniki posameznih oddelčnih skupnosti.
Ne pozabite – na cesti nikdar nismo sami.
OTROCI OTROKOM PRIPRAVIMO ZDRAV TRADICIONALNI OBROK
V ponedeljek,15. 11. 2021, so učenci 6.b razreda sodelovali v projektu »Otroci otrokom pripravimo zdrav tradicionalni obrok«, katerega organizator je Društvo Vesela kuhinja.
Učenci so se prelevili v prave kuharje, ki so v uniformah ob 7.30 uri vkorakali v šolsko kuhinjo in začeli s pripravljanjem tradicionalne jedi, ki je značilna tudi za dolenjsko – JOTO. Mladi kuharji so pomagali pri pripravi zelenjave, marmornega kolača in kuhanju jote. Učencem od 1. do 4. razreda so razdelili tudi malico in kosilo. več…