Select Page

V ponedeljek,15. 11. 2021, so učenci 6.b razreda sodelovali v projektu »Otroci otrokom pripravimo zdrav tradicionalni obrok«, katerega organizator je Društvo Vesela kuhinja.

Učenci so se prelevili v prave kuharje, ki so v uniformah ob 7.30 uri vkorakali v šolsko kuhinjo in začeli s pripravljanjem tradicionalne jedi, ki je značilna tudi za dolenjsko – JOTO. Mladi kuharji so pomagali pri pripravi zelenjave, marmornega kolača in kuhanju jote. Učencem od 1. do 4. razreda so razdelili tudi malico in kosilo.

Za učence kuharje je bila to nepozabna izkušnja, saj so se nekateri prvič srečali s tako velikimi količinami živil ter pripomočki in aparaturami. Učenci od 1. do 4. razreda pa so bili zelo navdušeni, ko so zagledali nove kuharje in kuharice.

Nina Kocjančič, prof.

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)