Select Page

V Mariboru je v soboto 16.05. v organizaciji OK Maribor potekal finalni turnir dečkov v mini odbojki. Sodelovale so ekipe KEKOOprema Žužemberk, Calcit Volleyball, Salonit Anhovo in domača ekipa Maribora.

Prvo polfinalno srečanje med domačini in gosti iz Kamnika se je začelo z dvobojem prve mariborske postave in druge kamniške. Rezultat 25:8. V drugem nizu je bila prva kamniška z identičnim rezultatom boljša od http://www.odbojka.si/novice/uploads/odbojka/file/14-15/foto/1415-07/mb-11.jpgdruge mariborske. Očitno se je pravi boj začel v tretjem nizu. Obe ekipi sta pokazali veliko tehničnega znanja. Tehnico je mariborsko stran prevagal Rok Bračko z odlično igro v bloku in napadu. Z lepimi podajami in obrambnimi akcijami sta mu asistirala Nejc Najdič in Rok Schaubach. Niz se je končal z rezultatom 25:16.

Drugo polfinalno srečanje med Žužemberkom in Salonitom je bilo dokaj izenačeno. Ekipa Žužemberka ima zelo dolgo in kvalitetno “klop”. Kapetan Jure Legan pa je zelo močan na smeču ob natačnih podajah njegovih soigralcev Longarja in Travnika. Kanalci standardno igrajo odlično v polju vendar jim v tej generaciji manjka vsaj en visok igralec, ki bi lahko z močnimi udarci zaključeval napade. Končni rezultat 2:0 (15,20) .

Tekma za tretje mesto je imela velik naboj sta se ekipi poznale že iz predtekmovanj in v igri je bila medalja. Prvi set so dobili Calcitovci z razultatom 25:22. V boju drugih ekip pa so bili boljši kanalci, ki jim žoga, če ni udarjena zelo težko pade.

http://www.odbojka.si/novice/uploads/odbojka/file/14-15/foto/1415-07/mb-14.jpgTretji odločilni niz so v napetem dvoboju dobili kamničani in se tako veselili zaslužene medalje.

Že pred finalom je bilo jasno, da imajo domačini samo eno trojko, ki se lahko kosa z gosti iz Žužemberka. Želja po zmagi je bila velika, kar je povzročilo nekaj nepotrebnih napak predvsem na strani domače ekipe. Žužemberčani so vse skozi kontrolirali rezultat, še posebej jim je šlo v situaciji, ko so Mariborčani imeli na mreži nizkega blokerja. V dvoboju drugih ekip je bilo samo vprašanje koliko točk lahko dosežejo domačini. Dolenjci so na krilih odličnega rezultata v prvem nizu odigrali brez napake tudi v drugem.

Turnir je bil dobro organiziran. Tribune so bile polne. Gledalci so bili zelo blizu in upam, da so vsi uživali igri in ambijentu.

avtor: Peter Možič
foto: Bračko Zdravko

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost