Select Page

V torek, 16.6., smo se z učenkami Mojco Kocjančič, Niko Muhič, Katjo Struna in Uršo Zupančič odpeljale na 16. mali likovni tabor, ki ga organizira JSKD Trebnje. Udeležilo se ga je 19 šol in 85 mladih ustvarjalcev z mentorji.

V Trebnjem smo si ogledali Galerijo samorastnikov, kjer te dneve tam ustvarjajo likovni ustvarjalci iz Brazilije, Srbije, Slovaške, Romunije in Slovenije. Ogledali smo si nastajajoča dela in se pogovarjali z zgovornimi umetniki. Nato smo se odpeljali v Šentrupert v Deželo kozolcev, kjer nas je nagovoril župan Rupert Gole, ki nam je predstavil razvoj kozolcev, Peter Škerl – ilustrator, pa nam je razložil navodila in potek dela. 

Vreme je bilo ravnopravšnje za ustvarjanje, dekleta so si našle primeren prostor za slikanje. Potegnili smo na plano akrilne barve, pastelne barve, čopiče, kozarce, lak za lase, papir in po več kot treh urah so bile slike končane. V osnovni šoli Šentrupert so nas pogostili s kosilom, po ogledu šole in kraja pa smo se vrnili nazaj, kjer je bila otvoritev razstave. Vsak sodelujoči je prejel pohvalo za sodelovanje. Razstava se bo še selila po še neznanih krajih. Imeli smo se lepo.

Zapis in mentorica: Maja Mlakar

001  003  005  007  009 011  032

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost