Select Page

 

Ste morda mislili, da vrtičkarji ne poznamo slavnega dr. Figa? Pa še kako dobro vemo, da je bil to dobro poznan slovenski pesnik, ki je imel zelo rad otroke. V dnevih okrog njegovega praznika smo se kulturno udejstvovali na zelo različne načine.

S pomočjo šolske knjižničarke smo se potopili v skrivnostno pripoved o Povodnem možu, kateremu je edinemu uspelo očarati lepo Uršiko in jo odpeljati v skrivnostni podvodni svet Ljubljanice.

DSC 3217

Kulturno popotovanje smo nadaljevali na razstavi »Suhokranjskih dobrot kmečkih žena«. Naše mame in babice so res prave mojstrice. S testa in drugih sestavin so oblikovale klobučke, sadeže, različne živali, drevesa,… Na koncu smo njihove dobrote lahko še poskusili.

Z umetnostjo smo nahranili tudi naše oči. Občudovali smo likovno razstavo ga. Anice Škoda, ki je svoj talent prelila na platno z motivi rož, sadja, vtisov iz narave,…

DSC 3259

V čast knjižni umetnosti smo pobrskali po seznamu svojih najbolj priljubljenih pravljic, zgodbic, pesmic in v vrtec prinesli svoje najljubše knjige s pomočjo katerih smo v igralnici pripravili razstavo in se s tem vsak trenutek spomnili, da se tudi naša otroška domišljija na svoj način zaveda kulture in umetnosti.

Zapisala: Urška Derganc 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost