Select Page

Slovenska ženska kadetska rokometna reprezentanca, v kateri nastopa tudi naša bivša učenka Živa Čopi, je v drugi polovici avgusta nastopila na evropskem prvenstvu v Makedoniji. Vrnila se je z drugim največjim uspehom slovenskega ženskega rokometa. Osvojila je 5. mesto in zaostala le za reprezentancami, ki zavzemajo svetovni vrh ženskega rokometa (Danska, Rusija, Madžarska, Romunija).

V svoji predtekmovalni skupini so dekleta dokaj gladko premagale reprezentanci Češke in Makedonije ter remizirale z ekipo Švedske. Že s tem dosežkom so se kvalificirale na svetovno prvenstvo, ki bo drugo leto na Slovaškem.

Drugi del je reprezentanca kočnala z dvema porazoma proti Romuniji in Rusiji, čeprav so bila dekleta enakovredna Romunkam do 10 minut pred koncem srečanja.

Boj za razvrstitev od 5. do 8. mesta so naša dekleta začela z zmago proti Franciji (30:24) in potem po veliki borbi v boju za peto mesto premagale še Hrvatice z rezultatom 24:22.

Živa je na prvenstvu v šestih tekmah zadela 26 golov, bila tretja najboljša strelka v naši reprezentanci in najučinkovitejša izvajalka sedemmetrovk na prvenstvu (5/5).

Marko Čopi

6 1 SLOvsROU 007 UrosPihner

W17-EHF-EURO-Slovenia-Croatia-4182

1 A SLOvsCZE 019 UrosPihner 01-1

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost