Select Page

 

Bliža se konec šolskega leta, zato smo se na podružnični šoli Ajdovec odločili, da naredimo zaključno druženje s starši in učenci malo drugače. Piknik smo združili z delovno akcijo v kateri so se starši in učenci zelo izkazali ter potrudili. Zbrali smo se na vroče, skoraj poletno petkovo popoldne in  se razdelili v štiri skupine. Tri skupine so bile zadolžene, da pobrusijo in pobarvajo lesene kozolčke, ki so del naše gozdne učne poti, saj jih je načel zob časa. Četrta skupina se je z orodjem odpravila kar na gozdno učno pot in jo uredila.  Na vrhu Korenovega hriba so zakurili ogenj za peko hrenovk. Po dobri uri in pol dela smo se vse skupine zbrale na vrhu hriba in začeli s piknikom. Učenci so staršem zapeli nekaj pesmi, igrali smo se različne igre in se pomerili proti staršem v skakanju v vrečah. Piknik smo zaključili s peko hrenovk ob prijetnem pogovori s starši in živahni igri otrok.

Na lično pobarvane kozolčke bomo pritrdili nove plakate, ki nas popeljejo in nam predstavijo našo gozdno učno pot Ajdovček, ki je letos dobila tudi svojo predstavitveno zgibanko.

Ob tej priložnosti  se zahvaljujemo vsem  staršem in njihovim otrokom, ki so pri delovni akciji sodelovali, g. Marjanu Grahu iz Gozdnega gospodarstva Novo mesto za nove plakate ter krajanu in staršu naše učenke g. Stanku Skubetu, ki vestno skozi celo leto, ki od samega začetka skrbi za njeno urejenost in nove drevesne vrste.

Zapisali: ga. Irena Prodanić in ga. Milena Legan

 

kozolec

 Nova podoba obnovljenega kozolčka.

piknik005piknik016piknik017piknik018piknik032piknik034piknik003

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost