Select Page

Tako kot se običajno konec decembra oziramo nazaj na preteklo leto, se v šoli z mislimi vračamo na vse vzpone in padce tega šolskega leta. Lahko bi rekli, da je bilo unikatno leto, do sedaj takšnega res še ni bilo, vendar ga bomo vsi zaključili z dvignjeno glavo – nekateri kot zmagovalci z medaljami in priznanji, drugi bogatejši z veščinami, ki smo jih hote in nehote letos usvojili, prav vsi smo se naučili ogromno novega, predvsem pa to, da smo sposobni mnogo več, kot se nam je kdaj zdelo.

Koronačas nam je že lani zagodel, letos pa nas je za več mesec obdržal doma, pred ekrani, tudi malce osamljene. Pa vendar, ko smo se vrnili nazaj, smo vsi zavihali rokave in kljub posebnemu letu je nabor vrhunskih dosežkov naše šole skupaj s podružnicami kar zavidljiv.

19 učencev bo prejelo priznanja za vrhunske dosežke na različnih področjih.

Nik Miklavčič (7. a)  je na državnem tekmovanju iz matematike osvojil ZLATO priznanja, na državnem tekmovanju iz logike pa je prejel SREBRNO. SREBRNO pri matematiki sta dobila tudi Nejc Glavan (7. a) in Nejc Miklavčič (6. a).

Odlično so se izkazali tudi pri državnem tekmovanju Matemček naslednji učenci:

ZLATO priznanje je šlo v roke Ane Longar (1. r.), Ane Mlakar (4. r. PŠ Ajdovec) ter Žive Hren (1. r. PŠ Dvor). SREBRO pa so pri Matemčku  zaslužili tudi Luka Kastelic (1. r. PŠ Šmihel), Domen Zupančič (2. r. PŠ Dvor), Jakob Jarc (3. r. PŠ Dvor) ter  Pia Pintar (6. b).

SREBRNO priznanje na državnem Cankarjevem tekmovanju sta s svojima razlagalnima spisoma prejeli Iza Bradač (9. b) ter Klara Koželj (8. a ). Klara je prav tako prejemnica SREBRNEGA priznanja na državnem tekmovanju iz Vesele šole, ki ga je zaslužila tudi Tanaja Kopač (9. a).

SREBRNO priznanje na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava pa je usvojila ekipa deklet: Ajda Humek, Hrovat Žana (obe 6. a), Katjuša Plot (6. b) ter Kaja Miklavčič, Neja Potočnik, Aja Amalija Pečar ter Tanaja Kopač (vse 9. a).

 

Za dosežki učencev stojijo tudi zasluženi mentorji. Za Matemčka so se učenci pripravljali pri učiteljici Blanki Rončelj Novak, matematiko Irena Špiler, logiko je mentoriral Klemen Kolenc, Cankarjevo tekmovanje Sanja Nose, pri turizmu je bilo glavna odgovorna Klara Legan, Veselošolce pa je na tekmovanje pripravljala Tinka Fric Kočjaž.

Tako kot običajno rečejo čebelarji: »Naj medi!«, bomo mi rekli za naše šolarje in njihove mentorje – »Naj se take in drugačne zmage nadaljujejo.«

 

Zapisala: Sanja Nose, prof.

(Skupno 529 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost