Select Page

Tudi na razredni stopnji smo ob koncu tedna ure angleščine  namenili ustvarjanju ob Evropskem dnevu jezika, ki ga sicer vsako leto obeležujemo 26.9.

Prvošolci so se seznanili s pozdravi iz različnih držav, spoznali so, kako raznoliki so si jeziki med seboj, zakaj se učiti tujih jezikov – obrisali so svoje roke, jih izrezali ter vanje nalepili pozdrav v tujem jeziku.

Drugošolci so spoznali besedno zvezo “rad te imam” v različnih tujih jezikih – barvali so srčke ter v srčke prilepili raznolike tujejezične besedne zveze “rad te imam”. Iz srčkov so ustvarili krošnjo drevesa, ki lahko ponazarja neko skupnost/enakost med vsemi nami, kljub raznolikim jezikom, kulturami ..

Tretješolci so se s kovčkom “odpravili v tujino”. Vsak je izdelal svoj kovček, pobarval zastavo tiste države, kamor želi odpotovati, našli in zapisali pa so tudi nekaj besed, ki pripadajo tej državi.

Četrtošolci so bili zelo uspešni pri pisanju. Ustvarili so plakate ter na plakat ZAPISOVALI besedne zveze “rad te imam” v obliki srca, besede, ki pripadajo določeni državi, ustvarili drevo iz zastav – skupnost držav.

Učenci so zelo uživali med ustvarjanjem, zato so nastali čudoviti izdelki ter razstava v avli šole in na vseh treh podružnicah.

Zapisala:  Katja Ciglar Udovič  (učiteljica TJA 1.r- 4.r.)

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost