Select Page

Predpočitniški četrtek, 20. 2. 2020, smo učenci 4. in  5. razreda z učiteljicama gospodinjstva in nemščine izkoristili za nadaljevanje kulinaričnega popotovanja po kuhinjah Evrope.

Dejavnosti v okviru razširjenega programa šole se je tudi tokrat udeležilo 14 vedoželjnih in ustvarjalnih učencev. Navihani Fritz, ki je na delavnici v oktobru poskrbel za sproščeno vzdušje in učencem pomagal pri izgovarjanju prvih besedah v nemščini, je tokrat zaradi angine ostal doma. Odsotnost smo mu seveda brez zadržkov opravičili in se predali novi zabavi. Z  gibalnimi igrami na začetku smo ponovili vse, kar smo se naučili s Fritzem.

Presrečni, da se v nemščini že znamo pozdraviti, šteti do 12 in se predstaviti, smo se odpravili v učilnico za gospodinjstvo. Z  učiteljico Tanjo Zupančič smo pripravili preprosto, a okusno sladico Apfelkuchen ali jabolčni kolač, ob tem pa z Mijo Penca Vehovec ponovili besedišče. Recept je nekaj posebnega, saj ga je učiteljici nemščine podarila njena prijateljica iz Bremna v Nemčiji.

Peko smo prepustili spretnim rokam učiteljice gospodinjstva, mi pa smo se vrnili v učilnico po novo znanje. Spoznavali smo evropske države, njihove zastave in valute. Ob ogledu risanke Peppa Wutz fliegt in den Urlaub smo pripravili prtljago in se odpravili na pot z različnimi prevoznimi sredstvi. Pri tem ni manjkalo pesmi, plesa in sprostitve. Da se v tujini ne bomo izgubili, smo se naučili tudi, kako vprašati za pot.

In ker nam najbolj ostane v spominu tisto, kar se učimo z vsemi čuti, smo se ob pokušanju sladice mimogrede naučili še naročiti sladico in napitek v slaščičarni, plačati in dati kompliment peku.

Nadvse smo uživali ob peki in pokušanju izvrstne sladice ter pri učenju z zabavnimi posnetki in z igro. Že zdaj se veselimo novih doživetij na potovanju po Evropi.

Schöne und erlebnisreiche Ferien!

 

Zapisala in fotografirala: Mija Penca Vehovec, prof.

(Skupno 380 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost