Select Page

Spominu na našega največjega pesnika smo se se včeraj kar dvakrat poklonili – najprej s šolsko ter popoldne z javno prireditvijo, obe pa sta bili bogati in zelo obiskani.Program sta obakrat simpatično povezovala devetošolca Lovro Mesarič, v vlogi Franceta Prešerna, ter njegova muza Lana Štrasberger. Program so soustvarjali učenci matične šole, podružnice Dvor ter tudi Metulji iz Vrtca Sonček. Tako dopoldne kot popoldne smo lahko prisluhnili deklamacijam Prešernovih pesmi, petju mladinskega pevskega zbora, glasbenim točkam na klavirju, najmlajši so v videoposnetku predstavili svoje mnenje o kulturi, tretješolci z Dvora ter otroci iz Vrtca pa so zapeli tudi v angleškem jeziku. Najbolj bučen aplavz so poželi učenci, ki so uprizorili modernega Povodnega moža.

Rdečo nit je s svojim nagovorom potegnila naša ravnateljica, gospa Mija Penca Vehovec, na večerni prireditvi pa so goste nagovorili tudi župan gospod Jože Papež in vodja Mešanega pevskega zbora Krka, Ljudmila Kastelec, ki nas je s čudovitim petjem počastil na večerni prireditvi.

Na prireditev so bili povabljeni tudi posamezniki in predstavniki podjetij, ki so nesebično pomagali našemu zavodu. To so naslednji:

Za prenovo šolske knjižnice so prispevali:

Krka, tovarna zdravil, d. d., Zavod Notranji izvir, Šmihel, Rera d.o.o., Antonija Pižem Krajnčič, Mojca Maver, Špela Kastelec in Andrej Zupančič.

 Za nakup didaktičnih igrač v vrtcu, pa so darovali sredstva:

Peskokop Kepa d.o.o., KGN d.o.o., Winterhalter Gastronom d.o.o.,  Mohorčič transport d.o.o.,  ELTIM d.o.o.,  Kmetijska zadruga Trebnje, Setničar d.o.o. 

Najlepša hvala vsem!

Hvala tudi sodelujočim na prireditvah, pa tudi tistim, ki ste se ju udeležili. Takšnih glasbeno-kulturnih dogodkov si želimo še več.

Zapisala: Sanja Nose

Fotografije: Helene Smrke

Foto Maver

 

 

(Skupno 530 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost