Select Page

Prejšnjo soboto se je na Državnem tekmovanju FIRST LEGO League (FLL) v Puconcih odvila epska bitka med inovativnimi mladimi umi iz vse države. Med njimi je bila tudi naša ekipa, ki je stopila na prizorišče s strastjo, vztrajnostjo in en sam cilj – navdušiti s svojim znanjem, iznajdljivostjo ter rešitvijo, ki bi lahko spremenila igro. In kako smo se odrezali? Dosegli smo 12 mesto med kar 300 ekipami! Naše potovanje na tekmovanje ni bilo brez izzivov. Srečevali smo se z vrsto ovir, a vsaka je bila priložnost za rast in izboljšanje. Naš robot, na katerega smo položili velike upe, nam je občasno povzročal težave, kar je povzročalo nekaj živčnosti in napetosti. Vendar smo se odločili, da se ne bomo predali, temveč bomo pokazali svojo vztrajnost in odločnost.

Naša rešitev, ki smo jo predstavili na tekmovanju, je bila inovativna aplikacija, imenovana “Žužemberk”, ki smo jo razvili sami in je že na voljo za uporabo na platformi Android. Infotočka je revolucionarna aplikacija, namenjena predstavitvi našega kraja turistom, ki o možnostih o dejavnostih v naši občini niso dobro obveščeni. Z uporabo enostavne uporabniške izkušnje omogoča dostop do najnovejših informacij, najbližjih restavracij, in najbližje možnosti za rekreacijo. Mi smo našo rešitev že realizirali in smo na to zelo ponosni. Kljub izzivom, ki smo jih doživeli na poti, smo na koncu ponosno stopili na oder, saj smo dosegli 12. mesto med številnimi močnimi tekmeci. Veselje in ponos, ki smo ju čutili ob tem dosežku, sta bila neprecenljiva. Zavedamo se, da je bil naš uspeh rezultat trdega dela, sodelovanja in predanosti vsakega člana ekipe.

Državno tekmovanje FLL je bila izjemna izkušnja, ki nas je navdihnila, da še naprej razvijamo svoje spretnosti, raziskujemo nove ideje in si prizadevamo za pozitivne spremembe v svetu okoli nas. In čeprav je bila pot polna izzivov, smo na koncu vendarle zmagali – ne le z rezultatom, temveč s prepoznavanjem naše predanosti in inovativnosti.

Zdaj pa se obračamo novim izzivom naproti, polni navdušenja in pripravljeni na novo pustolovščino. Državno tekmovanje FLL je bilo le eno poglavje v naši zgodbi uspeha, ki se bo še nadaljevala.

FIRST LEGO Liga Slovenija Odprto državno prvenstvo 2023-24 Finale Adria @ Zelena dvorana Puconci in OŠ Puconci, Puconci, 16/03/2024 © Saša Huzjak / SHtudio.eu

FIRST LEGO Liga Slovenija Odprto državno prvenstvo 2023-24 Finale Adria @ Zelena dvorana Puconci in OŠ Puconci, Puconci, 16/03/2024 © Saša Huzjak / SHtudio.eu

Našo ekipo sestavljamo:

  • Luka Vovk, vodja ekipe in projekta,
  • Žiga Novak, glavni programer,
  • Žiga Resnik- konstruktor in tehnik na robotski mizi
  • Nejc Miklavčič-programer aplikacije in konstruktor
  • Urban Iskra-tehnik na robotski mizi in konstruktor
  • Maj Jefim- oblikovalec in programer aplikacije
  • Tevž Jefim- programer aplikacije
  • Sara Krajnčič-delo na projektu vodja vrednot

 Mentorja: Helena Smrke in Dejan Jefim

     

                                                                                                                                                                  ZAPISAL: Luka Vovk

Foto: Helena Smrke

(Skupno 336 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost