Select Page

PETEK, 24. 4. 2020

 

V sredo, 22. 4., je bil dan Zemlje in v ta namen smo se odločili, da bomo danes, izvedli tehniški dan. Tudi če bi bili v šoli, bi imeli tehnični dan, namenjen očiščevalni akciji.

 

Obeležujemo 50. obletnico zaznamovanja prvega Svetovnega dneva Zemlje, s katerim na svetovni ravni opozarjamo na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Z ozaveščanjem o pomenu zdravega okolja, ki se ga v času epidemije še toliko bolj zavedamo, se praznovanju Svetovnega dneva Zemlje pridružujemo tudi v Sloveniji. In zato namesto velikih čistilnih akcij tokrat ljudi vabijo, da se lotijo “individualne čistilne akcije” in ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil poberejo smeti iz svoje okolice.

Naš tehnični dan bo potekal v dveh delih:

  1. Očistite okolico svojega doma in bližnje sprehajalne poti. Pri tem poskrbite za svojo varnost in uživajte na svežem zraku.
  2. Izberite si eno od spodaj napisanih tem in jo izvedite.

TEMA1: Na travniku so pravi zakladi, le nabrati jih moramo…

ČAJ IZ SPOMLADANSKIH ZELIŠČ, REGRADOVA SOLA, REGRADOV MED ( poglej si navodila v priponki)

TEMA2: Naredi izdelek iz materiala, ki ga najdeš doma ali v gozdu( poglej si navodila v priponki)

 Svoje delo poslikajte in pošljite svoji razredničarki!

Z izvedbo tega tehničnega dneva boste razvijali svojo ekološko zavest, poskrbeli za svoje zdravje z gibanjem v naravi, očistili naravo in razvijali svoje ročne spretnosti. Torej le veselo na delo!

Učitelji predmetne stopnje

 

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost