Select Page

Predzadnji dan so nas spet pozdravile padavine, nižje v vaši dežne, pri domu Ajda pa snežne. Ampak, kot pravijo, ni zime za Eskime! Zato smo tudi mi preživeli dopoldne v najlepši učilnici – v naravi.

8. a oddelek je šel danes v dolino – v Libeličah so si danes tudi oni ogledali muzej kmečkega orodja, šolsko učilnico, kostnico, črno kuhinjo in ostalo, b-jevci pa so tokrat v gozdu gradili bivake ter nabrali netivo in dračje, da so potem v letni učilnici skušali najprej z vžigalicami (saj je bil material vlažen), nato s kresilom zanetiti ogenj. Pri gradnji so bili najbolj samozavestni fantje, pri kurjenju pa so se bolj odrezala dekleta (čeprav nekateri pripadniki moškega spola tega zlepa ne bo priznali).

Najbolj pomembno pa je, da kljub občasnemu negodovanju, se učenci naučijo sodelovati, se spodbujati in si pomagati. Včeraj smo imeli tudi športno-družaben večer in dokazali smo, da je druženje ob prijetni glasbi, namiznih igrah in dobri družbi še vedno enkratno doživetje. Dovolimo, da to preizkusite tudi doma :).

Popoldne je na sporedu še prva pomoč – krvavitve in ureznine, nato pa plezanje na notranji steni doma.

Se vidimo kmalu!

Učenci 8. r in spremljevalke

Zapisala: Sanja Nose

Fotografije: Sanja Nose, Darja Sedaj

 

(Skupno 394 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost