Select Page

Torkovo jutro nam je na Koroškem ponudilo čudovit razgled, zato smo se zbudili še toliko boljše volje, pripravljeni na nova znanja in nepozabna doživetja.

Po zajtrku je ekipa 8. a odšla v gozd, kjer so nabrali drva, da so potem sami zakurili ogenj, postavljali so tudi bivake. Drugi del osmošolcev pa seje  spustil v dolino – vas Libeliče, kjer so obiskali kostnico, bogato stalno razstavo kmečkega orodja in drugih predmetov, ki pričajo o  preteklem življenju v teh krajih. V župnišču so si ogledali tudi veliko črno kuhinjo s pripadajočimi posodami in kuhinjskimi pripomočki, v zgornjem delu stavbe pa je bila tudi soba, ki izgleda kot učilnica nekoč – s starimi klopmi, učbeniki ter ostalimi šolskimi pripomočki.

Po obilnem kosilu so a-jevci spoznavali teorijo imobiliziranja poškodovancev, potem pa naučeno preizkusili v praksi. Oddelek 8. b pa se je pomeril v lokostrelstvu. V naslednjih dneh pa se bodo te dejavnosti zamenjale.

Zvečer pa nas vse skupaj čaka Ajdovizija – ne vemo še, kaj točno je to, bo pa brez dvoma polno smeha. Dokazno gradivo sledi jutri.

Ni nam hudo in nihče ni lačen!

Učenci 8. r. s spremljevalkami

(Skupno 593 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost