Select Page

Dan števila PI je 14. marec, ki je mednarodni dan matematike. Tudi na naši šoli smo matematiki v mesecu marcu posvetili kar nekaj dejavnosti. Izvedli smo dve matematični tekmovanji (Kenguru in Strogo zaupno), učenci so risali po asfaltu matematične vsebine, izvedli bomo tehnični dan v 9. r Zabavna matematika. Danes, 23. 3. 2023, pa je potekalo že tretje šolsko tekmovanje v recitiranju decimalk števila PI in sestavljanju Rubikovih kock. Udeležilo se ga je kar 17 učencev od 4. do 8.r. Tekmovalna komisija v sestavi učiteljic Irene piškur in Nataše Škrbe, je poskrbela, da je tekmovanje potekalo po pravilih in v prijetnem vzdušju.

Najprej so se učenci pomerili v recitiranju števila PI. Učenec Aleš Blaznik iz 6.b je povedal 116 decimalk, kar je tudi novi rekord šole. Sledil mu je Žiga Novak iz 7.b z 90 decimalkami in Neža Setnikar iz 6.a z 78 decimalkami.

Nadaljevali smo s sestavljanjem Rubikove kocke 2 x 2. Najhitreje jo je sestavil lanskoletni zmagovalec Tomaž Drab iz 8.a s časom 16,63 s, drugo mesto je pripadlo Črnivec Amadeju iz 6.a, tretje mesto pa je zasedel Tilen Urbančič iz 7.b.

Največ zanimanja je bilo za sestavljanje 3 x 3 Rubikove kocke. Absolutni zmagovalec je bil Nejc Miklavčič iz 8.a, ki je postavil s časom 41,22 s nov šolski rekord. Sledila pa sta mu Gal Štrucelj iz 6.b in Taja Kmet iz 5.a.

Čestitke vsem udeležencem tekmovanja in se vidimo naslednje leto!

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost