Select Page

V sredo, 13. 3. 2024, je v Dolenjskih Toplicah potekalo že tradicionalno srečanje otroških gledaliških skupin Mali oder 2024. Udeležilo se ga je 6 učencev, vključenih v RaP – Stopimo na oder.

Dan prej, tj. v torek, 12. 3. 2024, so se Ana Mlakar, 7. a, Nika Gliha, Ines Muhič, Taja Tomažin (vse 7. b), Žiga Novak, 8. b in Manca Rozman, 9. b, preizkusili na odru v Kongresno kulturnem centru Dolenjske Toplice. Enourna vaja je potekala brez večjih zapletov. Da je bila vaja brezhibna, je pripomogla Zala Kranjc, 9. b, ki je sedela v prostoru za tehnično izvedbo.

Že takoj naslednji dan pa dvorana ni bila več prazna. Zasedli so jo gledalci, ki so si prišli ogledat 7 osnovnošolskih predstav. Na oder so jih postavile poleg naše še osnovne šole Dragotina Ketteja, Dolenjske Toplice, Stopiče, Prevole, Brusnice, Bršljin. Učenci OŠ Žužemberk so nastopili kot 3. gledališka skupina ob 9.30 in na odru zdržali ter uprizorili najdaljšo predstavo, dolgo kar 40 min. RaP – Stopimo na oder je predstavil delo Vike Grobovšek z naslovom Noč, ko je posijalo sonce.

Predstave si je ogledala ter jih ocenjevala gledališka in televizijska igralka Sara Gorše.

Mentorica: Anita Starašinič

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost