Select Page

Noč čarovnic, bolj znana kot Halloween, je praznik, ki se vedno bolj uveljavlja po svetu, tudi v Sloveniji. Cilj predmeta TJA je spoznavanje različnih kulturnih posebnosti  angleško govorečih državah, zato smo se tudi na razredni stopnji matične šole in podružnic odločili, da se poglobimo v kulturo Noči čarovnic in spoznamo tradicije, ki spremljajo ta čaroben, a strašljiv večer.

Noč čarovnic je dan, ko se oblačimo v strašne kostume in obiskujemo sosednje hiše ter pri tem zakličemo “Trick or Treat” (vragolije ali poslastice). Tokrat smo se poučevanja lotili na drugačen način, ne iz knjig, temveč iz izkušnje.

Ena izmed dejavnosti, ki smo jih izvajali, je bilo ustvarjanje mask. Uspelo nam je ustvariti grozljive maske. Nato smo se odpravili na obisk po razredih, kjer smo vadili izgovarjavo besedne zveze “Trick or Treat”. V zameno smo prejeli bonbone, kar je bilo zagotovo eden izmed vrhuncev našega dneva. Seveda ni prave Noči čarovnic brez strašnih, a okusnih sladic. Lotili smo se izdelave nekaterih grozljivih, a dobrih poslastic, kot so strašni duhec iz banane, grozen pajkec in grozljiva usta iz zelenih jabolk.

Poleg tega smo se naučili nekaj zgodovinskih dejstev o Noči čarovnic, ki segajo nazaj v keltsko tradicijo Samhain in vplivajo na sodobno praznovanje. Spoznali smo, da je Noč čarovnic praznik, ki združuje ljudi in spodbuja ustvarjalnost ter zabavo. Na koncu smo zaključili naše druženje z ogledom grozljivega kratkega animiranega filma.

Happy Halloween!

Veselo noč čarovnic!

Lucija Selan

IMG_4026

Slika 18 of 18

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost