Select Page

Torek, 23. 6. 2020, so tretješolci dočakali v posebnem pričakovanju, saj se naj bi podali na skrivnostni poletni pohod.  Po dolgih dnevih učenja v šolskih klopeh je predzadnji dan pouka obljubljal čarobnost, pustolovščino in obilo izzivov.

Da bo športni dan vreden naše pozornosti, nas je prepričala vsebina skrivnostne torbe nekega popotnika. Porajalo se je veliko vprašanj: Čigavo je skrivnostno pismo? Kdo je na fotografiji? Katera država je na zemljevidu? Kaj pomenijo številke?

Uganka je bila za nas mala malica, kajti tretješolcev ne gre podcenjevati! Ugotovili smo, da se bomo odpravili po sledeh rimskega vojaka, ki je pred 2000 leti v naših krajih pomagal graditi cesto. Pozorno smo sledili navodilom v pismu in na stari rimski poti od Zafare do Sadinje vasi iskali sledove kulturne in naravne dediščine.

Najbolj nam je bilo všeč, da to nikakor ni bil navaden športni dan, ampak smo imeli tudi obilo priložnosti za ustvarjanje in učenje z naravnimi materiali ter iskanje naravnih zakladov.

Ob zaključku pestrega dopoldneva smo postali bogatejši za znanje o bogati rimski kulturi, ki je na naših tleh pustila mnoge sledi. Bogatejši smo postali tudi za pet pikapolonic, ki nam jih je prinesel vsak usvojeni izziv, in ki so nas popeljale brezskrbnim počitniškim dnevom naproti.

 

Zapisala: Mija Penca Vehovec, prof.

Fotografirali: Mija Penca Vehovec, prof. in Tanja Zupančič, prof.

Gradivo: Mija Penca Vehovec, prof. (CŠOD: Didaktika učenja na prostem)

(Skupno 231 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost