Select Page

Mesec marec je bil zelo matematično obarvan, saj je potekalo v tem mesecu dvoje matematičnih tekmovanj: Kenguru in Matemček. 13. marec pa je bil tudi mednarodni dan matematike. Da bi obeležili ta dan, smo v ponedeljek, 28.3. organizirali šolsko tekmovanje v sestavljanju rubikove kocke in recitiranju decimalk števila PI. Na tekmovanju je sodelovalo kar 18 učencev od 6. do 9.r, ki so se pomerili v različnih spretnostih. Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom komisije, ki sta jo sestavljala učitelj Klemen in učiteljica Larisa. Najprej so se učenci pomerili v sestavljanju rubikove kocke 2 x 2. Absolutni zmagovalec z rezultatom 17.36, je bil Tomaž Drab iz 7.a razreda. Nadaljevali smo s sestavljanjem kocke 3 x 3 in tudi v tej kategoriji je zmagal Tomaž Drab z rezultatom 1.15.27, drugi je bil Vid Obrstar s časom 1.21.67 in tretji Tim Mrvar s časom 1.30.29. Bravo fantje.

Za konec pa so se učenci pomerili še v recitiranju decimalk števila PI. V kategoriji do 6.r se je najbolje odrezala Klara Šabič iz 6.a, ki je povedala kar 110 decimalk in je postavila šolski rekord, s 74 decimalkami je drugo mesto zasedel Žiga Novak iz 6.b in tretje mesto je pripadlo Eli Vidmar, ravno tako iz 6.b, ki je povedala 30 decimalk.

V kategoriji od 7. do 9. razreda pa je zmagal Nik Miklavčič s 86 decimalkami, druga je bila Marija Travnik z 72 in tretji Tomaž Drab z 42 decimalkami, ki zasluži posebno pohvalo, saj se je zelo uspešno preizkusil v vseh spretnostih.

Čestitke vsem udeležencem tekmovanja.

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost