Select Page

ŠOLSKI LIKOVNI IN LITERARNI NATEČAJ

OŠ Žužemberk v šolskem letu  2021/22 razpisuje

PROJEKT TRIGLAV: SUHA KRAJINA BERE  – ŠOLSKI LIKOVNI IN LITERARNI NATEČAJ

Imaš v sebi željo po likovnem in literarnem ustvarjanju? Ali tvoja domišljija seže v neskončnost? Potem je pravi trenutek, da jo spustiš na plano in pokažeš vse njene razsežnosti.

To lahko narediš tako, da sodeluješ na likovnem in literarnem natečaju, ki ga v šolskem letu 2021/22 razpisuje OŠ Žužemberk s podružnicami. Letos bo tema »Suha krajina bere«.

Na natečaju lahko sodelujejo učenci OŠ Žužemberk s podružnicami Ajdovec, Dvor in Šmihel.

Dejavnosti po triletjih:

  1. triletje: likovni izdelek (različne tehnike) na temo branja in knjižnice ter uganka na to temo.
  2. triletje: strip (1-4 okenčki, lahko kot »plakatni strip«, A3 format) na temo branja in knjižnice ter pesem na to temo (najmanj 12 verzov).
  3. triletje: maskota projekta Suha krajina bere (pri LUM, TIT, RAČ) in razmišljanje, doživljajski spis, domišljijska zgodba (najmanj ½ tipkane strani do največ 1 tipkana stran, v Wordu) – Jaz kot knjižničar/knjižničarka (kako spodbuditi obisk knjižnice in prikupiti knjige bralcem).

Natečaj bo potekal od 21. 9. 2021 do 22. 10. 2021. Mentorji naredijo izbor del. Vsak razred lahko prispeva do 5 likovnih in do 5 literarnih izdelkov. Skupinski izdelki bodo izločeni.

Vsi izdelki se zbirajo pri ge. Tinki Fric Kočjaž. Pesmi in razmišljanja lahko učenci pošljejo na njen elektronski naslov: tinka.fric-kocjaz@guest.arnes.si

Mentorji lahko uganke in pesmi (lepopis) poleg tega tudi poslikajo ter slike pošljejo ge. Tinki Fric Kočjaž.

Podeljenih bo 12 nagrad (6 za likovni in 6 za literarni natečaj).

Dobitniki nagrad bodo razglašeni na prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Takrat bo postavljena tudi razstava z izdelki. Izdelki bodo predstavljeni tudi v zborniku.

VIR: https://osvinica.splet.arnes.si/medgeneracijsko-branje/

 

Žužemberk, 11. 9. 2021                                                                       Zapisala: Jana Mrvar, prof.

 

 

(Skupno 395 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost