Select Page

Pred tednom dni so devetošolci že jemali slovo – v sredo, 14. 6., so imeli predajo ključa v telovadnici, kjer so se poslovili od učencev in delavcev šole, v četrtek pa je sledila slavnostna valeta.

Sredino predajo ključa sta povezovala Neja Legan in Patrik Blatnik, učenci so se predstavili tudi z venčkom plesov, ki je po zaslugi g. Roberta Grmka in g. Rada Trifkoviča iz Plesnega studia Novo mesto enkratno uspel. Nato je sledilo nekaj izzivov pred predajo ključa, kjer so se pomerili osmošolci – zmagali so a-jevci. Skozi kvize in spretnostne naloge sta jih vodili Klavdija Maver in Nika Mikec. Sledila sta slavnostna prisega “bodočih devetošolcev” in  slovo.

Vrhunec preteklega tedna pa je brez dvoma bila valeta dan kasneje, ko so učenci skupaj z razredničarkama pripravili s humorom prežet program, ki mu je sledil slavnosten zaključek s podelitvijo spričeval, priznanj in drugih nagrad. Učenci, ki so dosegali odlične dosežke v znanju v vseh devetih letih, so prejeli prav posebno nalivno pero, g. župan pa jim je prinesel tudi nagrade s strani Občine, uspešni športniki pa so bili nagrajeni tudi z medaljami za večletne dosežke na športnem področju. Sledilo je še neformalno druženje v jedilnici šole, ki smo ga zaokrožili z objemi, solzami, zahvalami in predvsem željami za lepo in uspešno prihodnost. 

Hvala najprej učencem za čas in spomine, ki smo jih ustvarili v teh štirih letih, bili so vzponi in padci, vendar smo se razšli s hvaležnostjo za vse, kar smo skupaj doživeli in se drug od drugega tudi marsikaj naučili.

Hvala staršem, s katerimi sva sodelovali, da smo skupaj uspešno prikrmarili do konca osnovnošolskega poglavja na poti vzgoje in izobrazbe naših štiridesetih otrok.

Hvala sodelavcem in vodstvu šole za vso oporo in pomoč, ki sva jo večkrat potrebovali, prav tako hvala vsem tehničnim delavcem.

Eno poglavje se je zaključilo, sedaj pa pogumno naprej. Najprej pa vsem zaslužen oddih!

Zapisali: razredničarki Sanja Nose in Darja Sedaj

Fotografije: Sanja Nose, Foto Maver

 

(Skupno 1.033 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost