Select Page

Po dveh zaspanih letih smo končno spravili v pogon projekt mobilnosti Erasmus+, kjer smo pod okriljem Centra šolskih in obšolskih dejavnosti vključeni v izobraževalne obiske ter seminarje v različnih deželah. Krstno sem se Sanja Nose  v začetku aprila udeležila tečaja in usposabljanja v Italiji.

Med 2. in 9. aprilom sva se skupaj s še eno učiteljico iz OŠ Miren udeležili 7-dnevnega seminarja Soft skills and Emotional Intelligence for teachers and education staff (Socialne kompetence in čustvena inteligenca za učitelje in zaposlene v vzgoji in izobraževanju). Skupaj s tremi učitelji iz Latvije, dvema Portugalkama in petimi Španci smo pod vodstvom ELE (Erasmus Learning Academy) spoznavali različna področja v povezavi z nosilno temo seminarja. Ukvarjali smo se z vodenjem, javnim nastopanjem, neverbalno komunikacijo, timskim delom in podobnim. Večinoma smo delali v skupinah, kjer je bilo zelo dobrodošlo aktivno znanje angleščine.

Nekateri so bili na tem področju šibkejši, vendar so bili prisiljeni iti iz svoje cone udobja in se potruditi po najboljših močeh, da so iz tega tedna potegnili kar največ. Po dopoldanskem uradnem delu smo si skupaj z novimi znanci ogledovali mesto Bologna,  kjer je bila prva univerza v Italiji in je še danes center za mlade dijake in študente. Vmes smo si nekajkrat privoščili dobro italijansko hrano, ki ne mine brez testenin in pice. Sredino popoldne pa smo izkoristili tudi za obisk Firenc.

Poleg sproščenega študentskega življenja in res prijetnih spominov mi bo ta teden pustil uporabne povezave z učitelji drugih držav in željo, da se v tovrstno izobraževalno dogodivščino še kdaj spustim.

Na povezavi je še prispevek o seminarju s strani gostujoče organizacije:

https://www.erasmustrainingcourses.com/blog/soft-skills-and-emotional-intelligence-the-perfect-recipe-for-a-good-teacher

 

Zapisala in fotografirala: Sanja Nose, prof.

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost