Select Page

Na področnem prvenstvu v odbojki na mivki so si mesto v polfinalu državnega prvenstva za šolsko leto 2019-20 izborile ekipe OŠ Žužemberk in OŠ Dolenjske Toplice pri učenkah in OŠ Žužemberk ter OŠ Center pri učencih. Polfinale bo v prvi polovici septembra.

Področno prvenstvo je potekalo 4.6.2019 na Loki v Novem mestu. Udeležile so se ga 3 ekipe pri fantih in 5 pri dekletih. V moški konkurenci so naši fantje po dobljenem 1. setu izgubili proti OŠ Center z rezultatom 2:1. Sledila je naša tekma proti OŠ Šmihel, ki smo jo dobili z 2:0. V tretji sta si stali nasproti ekipi iz Novega mesta, kjer pa so z 2:1 slavili igralci OŠ Šmihel in nam s tem priigrali 1. mesto. Vse ekipe so namreč zmagale po enkrat, zato je odločala razlika v setih, kje pa smo bili najboljši. Igrali so Žiga Hrovat, David Pograjc, Vid Urbančič in Tristan Hrovat.

Naša dekleta so tekmovanje začele proti OŠ Dolenjske Toplice in zmagale z rezultatom 2:0. Prvi set 15:11, v drugem pa 15:4. Kot prva ekipa v skupini smo v polfinalu igrali z drugo uvrščeno v skupini B, ekipo OŠ Center. Po zelo dobri igri so naše zmagale z 2:0 v setih in se uvrstile v finale. Spet so bile naš nasprotnik igralke iz OŠ Dolenjske Toplice, ki so v drugem polfinalu premagale OŠ Metliko. Naše so zaigrale še bolje kot prvo tekmo, zmagale z 2:0 (15:5 in 15:4) in se uvrstile v polfinale državnega prvenstva. Igrale so Lara Longar, Urša Godec, Maša Pucelj in Eva Nahtigal Lavrič.

Podrobne rezultate in utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki.

https://sport.znm.si/home/document/docid/13376?back=/

mentor: Bojan Brulec

(Skupno 273 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost