Select Page

Na področnem prvenstvu v odbojki na mivki so si mesto v polfinalu državnega prvenstva za šolsko leto 2018-19 izborile ekipe OŠ Otočec in Žužemberk pri učenkah in OŠ Žužemberk ter Šmihel pri učencih. Polfinale bo v prvem tednu septembra.

Področno prvenstvo je potekalo 4.6.2018 v Novem mestu. Udeležile so se ga 4 ekipe pri fantih in 5 pri dekletih. V moški konkurenci naši fantje niso imeli enakovrednih tekmecev in so vse tri tekme gladko dobili. Igrali so Mohor Travnik, Nejc Suhadolnik, Gašper Longar in Jure Kocjančič.

Bolj izenačeno in napeto je bilo pri dekletih. Naše so tekmovanje začele proti OŠ Otočec in izgubile z rezultatom 2:0. Prvi set 15:11, v drugem, potem ko so že vodile s 13:11, pa izgubile s 15:13. Kot druga ekipa v skupini so v polfinalu igrale z zmagovalkami druge skupine, ekipo OŠ Metlika. Po zelo dobri igri so naše zmagale z 2:0 v setih in se uvrstile v finale. Spet so bile njihov nasprotnik igralke iz OŠ Otočec. Tokrat naše niso imele več dovolj moči za še eno dobro tekmo, kljub temu smo bili zelo veseli tudi 2. mesta in uvrstitve v polfinale državnega prvenstva. Igrale so Lara Longar, Marija Mrvar, Maša Pucelj in Teja Skube.

Več o tekmovanju si oglejte v priponkah.                                                                                                                   Mentor: Bojan Brulec

Odbojka na mivki – učenci 18-19

Odbojka na mivki – učenke 18-19

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost