Select Page

30.1.2020 je področno prvenstvo  že tradicionalno organizirala OŠ Mirna. Na tekmovanju starejših je nastopilo 8 ekip, pri mlajših jih je bilo 6. Razdeljene so bile v skupine iz katerih sta se prvouvrščeni ekipi uvrstili v polfinale.

Pri starejših so bili naši nasprotniki ekipe iz OŠ Šmihel, OŠ Stopiče in OŠ Vinica. Vse tekme so bile zelo izenačene. Po treh zmagah smo osvojili prvo mesto v skupini in v polfinalu dobili za nasprotnika OŠ Črnomelj. Izgubili smo oba posamična dvoboja in dobili obe igri dvojic. Za uvrstitev v finale je odločala 5. tekma v igri mešanih dvojic, ki sta jo Lara Longar in Žiga Hrovat zanesljivo dobila. V finalu pa smo morali priznati premoč domačinom in osvojili končno drugo mesto. Velik uspeh nam je prinesel tudi uvrstitev na državno prvenstvo, kjer smo v preteklosti že osvajali medalje. Igrali so še Eva Nahtigal Lavrič in Maša Pucelj v igri ženskih dvojic, Žiga Hrovat in Vid Urbančič v igri moških dvojic in igri posamezno, ter Luka Novak v igri posamezno.

Pri mlajših so bili naši nasprotniki ekipe iz OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Vinica in OŠ Brusnice. Rezultatsko je tekmovanje potekalo podobno kot pri starejših. Vse tekme so se končale z rezultatom 3:2 v našo korist. Z eno zmago sta nas razveselili najmlajši v igri ženskih dvojic Pia Pintar in Žana Hrovat. V igri posamezno sta igrala Tristan Hrovat in Nika Pucelj, v igri moških dvojic sta igrala Tobija Črnivec in Tristan Hrovat, v igri mešanih parov pa Tobija Črnivec in Nika Pucelj. V polfinalu smo igrali proti OŠ Center in jih premagali z rezultatom 3:2. Odločilno zmago sta prispevala Tobija in Nika. V finalu so bili domačini premočan nasprotnik, kljub temu pa smo lahko z drugim mestom zelo zadovoljni.

Čestitke vsem igralcem za dosežena uspeha.

Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki.

Badminton – ekipno 2019-20

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 252 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost