Select Page

Učenci 5. razreda smo imeli pri predmetu družba za projektno nalogo opis starejše osebe. Ta zapis je moral biti obsežen. Ampak vsi smo se zelo veselili te naloge, saj smo hoteli bolj podrobno spoznati življenje naših dedkov in babic. Ker njihovo odraščanje je bilo zelo drugačno od našega.

V uvodu smo napisali, zakaj  smo izbrali to osebo. V jedru smo najprej predstavili  osebo. Nato smo zapisali podatke o rojstvu, kje živi in opisali ta kraj in kakšno otroštvo je imel/a. Najbolj zanimivo je bilo raziskovanje o tem, kako je bilo nekoč v šoli in kakšne prigode so se jim dogajale. Opisali smo še poklic, ki ga je oseba opravljala. Starejšim se je v življenju zgodilo veliko pomembnih dogodkov (vojne, poplave, požari). Na koncu smo napisali še kakšno zanimivost iz njegovega življenja.

Jaz sem opisala dedka. Dedek rad govori o svojem življenju, saj je ponosen na to, kar se mu je zgodilo in pravi, da z veseljem čaka vsak nov dan.

Rada preživljam čas z dedkom, saj rada poslušam njegove zgodbe. Iz teh zgodb, ki mi jih je pripovedoval za projektno nalogo, sem se naučila, da ne smem takoj obupati, ampak moram biti kar malo trmasta in pri stvareh kar malo vztrajati, da jih izpeljem do konca. Tudi dedek je v otroštvo marsikaj ušpičil. Upam, da starši name ne bodo jezni, če tudi jaz kaj ušpičim.

Eva Murn, 5. b

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost