Select Page

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 so četrtošolci sodelovali pri projektu eTwinning Live. Povezali in spoznali smo se s četrtošolci iz Španije »Jaume Balmes school«. Prva naloga je temeljila na spoznavanju naših interesov. Glede na posredovano fotografijo španskih četrtoolcev, smo ugotavljali, katero dejavnost ima rad posamezni učenec iz njihove šole. Po opravljeni nalogi in posredovanih rešitvah, so podobno nalogo pripravili tudi četrtošolci iz Slovenije ter pripravili svoje predstavitve (Sports & Instruments), kaj znajo in česa ne znajo.

Naslednja naloga »Daily routines« je temeljila na predstavitvi svojega običajnega dne oz. dnevnih rutin. Četrtošolci iz Španije so pripravili posnetek, kako izgleda njihov dan, kaj počnejo ob določeni uri v dnevu ipd.  Četrtošolci iz Slovenije pa so pripravili fotografije in opisovali svoj dan oz. dnevne navade, vse skupaj smo pretvorili v video posnetek in ga predstavili naših novim prijateljem. Učenci so odgovarjali na vprašanja.

Kot zadnja naloga, pa je bilo SREČANJE  V ŽIVO (“MEETING”).  Povezali smo se s španskimi četrtošolci in izvedli srečanje, kar preko Zoom-a. Učenci so se v parih drug drugemu predstavljali ter si postavljali vprašanja. Učenci so bili na tovrstno srečanje odlično pripravljeni, zato je bilo srečanje res enkratna izkušnja, uživali so tako učenci, kot obe učiteljici. Prišli smo do zaključka, da tovrstno izkušnjo ponovimo tudi naslednje leto, saj se vsi veselimo novih poznanstev.

 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost