Select Page

Misel »Kultura sem jaz, si ti, smo mi vsi« je bila vodilo letošnje prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku – Prešernovem dnevu.
V dopoldanskem času smo pripravili prireditev za učence OŠ Žužemberk, v večernih urah pa za krajane.
V programu so nastopili učenci OŠ Žužemberk, male baletke iz Baletnega društva Labod in Mešani pevski zbor Žužemberk. Prireditev je bila prepletena z različnimi točkami: deklamacijami, recitacijami, igranjem na glasbila, petjem, plesom, dramsko igro. Podeljene so bile tudi nagrade za šolski literarni in likovni natečaj z naslovom Himna in zastava OŠ Žužemberk. Posebno pozornost smo namenili učiteljici glasbene umetnosti  Nini Zajec, dobitnici Prešernove nagrade Univerze v Ljubljani.
Vse točke so bile izpeljane na visokem nivoju, za kar so zaslužni nastopajoči in seveda njihovi mentorji.
Obe prireditvi je spretno vodila Blanka Perpar. Vezno besedilo je napisala Jana Mrvar.
Po večerni prireditvi je bila odprta razstava likovnih del  Adele Margite Petan in  Joanne Zajac Slapničar z naslovom Barve življenja. Adela Margita Petan je bila tudi gostja prireditve. Vse zbrane je prisrčno pozdravila ter predstavila svoje delo. Ravnateljici se je zahvalila za priložnost, da tudi krajanom Žužemberka predstavi svoje slike, prav tako tudi Maji Mlakar, ki se že vrsto let trudi na področju likovne umetnosti in v naše kraje pripelje znane likovne ustvarjalce.
Zapisala:  Jana Mrvar
Fotografije: FOTO Maver

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost