Select Page

Minuli petek sta se na naši šoli ponovno oglasila kriminalistka Mirjam Repovž in policist Edvard Kramar, ki sta tokrat s preventivnimi delavnicami nagovorila učence 6.-9. razredov. Starše sta na majskem roditeljskem sestanku prijazno, pa tudi realno seznanila s pastmi v virtualnem in tudi v fizičnem svetu, zato so bile  tudi vsebine, prilagojene starosti otrok različnih oddelkov, več kot dobrodošle.

Sama sem bila prisotna v času predure, ko sta nekaj besed, dejstev in videoposnetkov namenila t. i. mlajšim mladoletnikom (to so otroci, nad 14 let), ki bodo čez nekaj mesecev precej svobodno zakorakali v bližnjo ali pa tudi daljno okolico. Devetošolci so jima pozorno prisluhnili in na koncu zasluženo zaploskali.

Sledila je delavnica za učence 6. in 7. razredov, nato pa še za osmošolce. Pri njih je bilo več besed namenjenih medvrstniškemu nasilju, pastem interneta in podobnem.

Vsem pa sta dala jasno vedeti, da sta vedno le klic stran in da lahko računamo nanju, za kar se jima od srca zahvaljujemo.

Zapisala in fotografirala: Sanja Nose, prof.

 

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost