Select Page

Okrog nas se povsod prižigajo lučke, zato smo tudi na šoli zakorakali v veseli december, vendar želimo, da je korak v praznične dni varen in prijeten za vse, zato smo včeraj poleg adventne tržnice imeli tudi skupni roditeljski sestanek, kjer je beseda tekla o varnosti na spletu.

V četrtek, 8. 12. 2022, se je tako v prizidku telovadnice zbralo nekaj staršev, ki jim ni mar za to, kaj se dogaja, ko otroci v svojih varnih sobah tičijo na čedalje bolj nevarnem spletu. Predavateljica iz zavoda Safe.si je strokovne delavce in starše nagovorila, naj spremljamo svoje otroke, jih poučimo o varni rabi interneta, omejimo rabo zaslonov in se raje posvetimo druženju na štiri oči ter kvalitetnemu času, najbolje na svežem zraku.

Sledile so govorilne ure, pred predavanjem in dobro uro zatem, pa se je v avli šole odvijala  dobrodelna adventna tržnica, na kateri so učenci in učitelji prodajali unikatne izdelke, ki so jih v prazničnem duhu izdelovali v preteklih dneh. Mize so se kar šibile od slastnega peciva, dišeče sivke, raznih okraskov, voščilnic, lesenih izdelkov in podobno. Izdelki bodo na voljo še na ostalih decembrskih dogodkih na šoli in podružnicah (PŠ Dvor in Ajdovec), zato vse ponovno vabimo, da se jih udeležite in tako poskrbite za posebna darila za svoje bližnje, hkrati pa s prispevki pomagate k boljšim materialnim pogojem za delo z našimi in vašimi otroki.

Dogodek je bil res toplo obarvan, saj nam je vsem manjkalo druženja v sproščenem, prazničnem vzdušju. Odgovorni za tržnico se lepo zahvaljujejo vsem obiskovalcem in tistim, ki so prispevali k ponudbi na mizah in s svojo prijaznostjo uspešno izpeljali prodajo. Zlati gre pohvala tudi učencem, ki so pomagali pri pripravah, izvedbi in nato še pri pospravljanju samega prostora.

Takšnih dogodkov se radi spominjamo in se jih tudi že vnaprej veselimo.

 

Zapisala: Sanja Nose

Fotografije: Tinka Fric Kočjaž

 

 

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost