Select Page

V sredo, 15. 3. 2023, je naša šola organizirala polfinalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učenke. V skupini B sta nastopili še OŠ Mozirje in OŠ Toneta Čufarja iz Jesenic.

Že prva tekma med našo šolo in OŠ Mozirje je pokazala, da bo turnir zelo izenačen. Prvi set se je končal z rezultatom 25:23 za Mozirje. V preostalih dveh setih pa so naše igralke pokazale odlično igro. Z glasnim spodbujenjem so jim bili v pomoč tudi domači navijači na polnih tribunah. Končne zmage z 2:1 so se veselile domačinke, ki so zadnja dva seta dobile na 19. in 11. točki.

V drugi tekmi je OŠ Toneta Čufarja iz Jesenic premagala OŠ Mozirje z rezultatom 2:1 (31:33, 25:13, 15:11)

O zmagovalcu turnirja je odločala tretja tekma med OŠ Žužemberk in OŠ Jesenice. Naše igralke so se srčno borile, vendar za še eno presenečenje niso imele več moči. Jeseničanke so bile boljše z rezultatom 2:0(25:13, 25:20) in se s to zmago uvrstile v finale med 3 najboljše OŠ v Sloveniji. 

Našim igralkam pa lahko čestitamo za osvojeno končno 4.-6. mesto v Sloveniji.

Našo šolo so na tekmovanju zastopale: Žana Hrovat, Pia Pintar, Katjuša Plot, Albiona Guci, Sanja Štravs, Neža Novak in Zara Nahtigal Lavrič, Tia Kopač, Neja Legan, Maja Dovč in Tara Štravs. Trenerja ekipe sta Arsenije Mutapčija in Erika Fabjan.

Vse tekme je odlično sodil naš nekdanji učenec Vid Urbančič.

mentor: Bojan Brulec ZAKLJUČNI BILTEN POLFINALE STAREJŠE DEKLICE

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost