Select Page

Področno prvenstvo je  10. 2. 2023 organizirala OŠ Metlika. Nastopilo je šest ekip. Razdeljene so bile v dve skupini, kjer smo igrali vsak z vsakim. V naši skupini B smo najprej igrali proti OŠ Šmarjeta. Proti novinkam na prvenstvu so dobile priložnost za igro tudi rezervne igralke. Izkazale so se z dobro igro in zmago z rezultatom 2:0 (25:9, 25:10). V drugi tekmi smo igrali proti OŠ Center iz Novega mesta. Tekmo so dekleta vzele zelo resno in z odlično igro gladko dobile tekmo z rezultatom 2:0 (25:7, 25:17).

V polfinalu smo dobili za nasprotnice domačinke iz OŠ Metlika. Kljub polni dvorani in glasnem navijanju so naše punce ostale zbrane, spet odlično odigrale celo tekmo in zmagale z 2:0 (25:10, 25:15).     

Sledila je še finalna tekma proti OŠ Center, katere smo že premagali v skupinskem delu. Tudi tokrat naša dekleta niso imele nobenih težav in spet, že četrtič, zmagale z 2:0 (25:6, 25:12). Po lanskem 2. mestu smo tokrat zmagali, druge so bile učenke OŠ Center tretje so bile domačinke iz OŠ Metlika.

Prvi dve ekipi sta se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva. Čestitke in srečno naprej.

Za OŠ Žužemberk so igrale : PIA PINTAR, ŽANA HROVAT, MAJA DOVČ, ZARA NAHTIGAL LAVRIČ, TIA KOPAČ, KATJUŠA PLOT, TARA ŠTRAVS, NEJA LEGAN, SANJA ŠTRAVS, ALBIONA GUCI IN NEŽA NOVAK.

Podrobne rezultate in utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki.

Mentor: Bojan Brulec

Odbojka – starejše učenke 22-23

Fotografije: Miran Jerman (Zavod Novo mesto)

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost