Select Page

Področno ekipno tekmovanje v badmintonu je potekalo v torek, 30.1.2024, v OŠ Mirna. Pri mlajših in starejših učencih in učenkah je nastopilo po 7 ekip. Igralo se je po sistemu dveh skupin iz katerih sta se prvi dve šoli uvrstili v zaključne boje, oz. polfinali.

Pri mlajših smo dobili skupino s 4 šolami. Najprej smo premagali OŠ Loko Črnomelj z rezultatom 4:1. Sledilo je napeto nadaljevanje. Izgubili smo 2. tekmo proti OŠ Dolenjske Toplice tesno s 3:2. Z enakim rezultatom smo zmagali v 3. tekmi proti OŠ Vinica in se kot prvouvrščena ekipa v skupini uvrstili v polfinale. Tu je bilo spet tesno. Zmagovala sta Jakob Obrstar in Gal Novak posamezno in v dvojicah. Zoja Radovac in Tina Skube sta dvakrat izgubili. V odločilnem 5. dvoboju pa sta nam Jakob in Tina v mešanih dvojicah priigrala zmago in uvrstitev v finale. Gal je v igri posamezno slabo začel. Nasprotnik z Mirne je povedel s 7:0. Do konca tekme je zmanjševal razliko, vendar mu ni uspelo zmagati. Rezultat 21:18. Zoja je izgubila tekmo posamezno, nato pa sta Gal in Jakob gladko dobila tretji dvoboj. Po poraz v ženskih dvojicah smo izgubili tekmo s 3:1 in osvojili 2. mesto. Ker so bili vsi naši igralci eno leto mlajši in imajo pravico nastopa v tej kategoriji tudi naslednje leto, si zaslužijo čestitke.

Pri starejših učencih in učenkah smo začeli z zmago proti OŠ Mirana Jarca Črnomelj z rezultatom 5:0.  Proti OŠ Grm smo povedli s 3:0, si zagotovili zmago in 1. mesto v skupini, čeprav smo izgubili naslednja dva dvoboja. Končni rezultat je bil 3:2 v našo korist. V polfinalu smo premagali OŠ Dolenjske Toplice z rezultatom 3:0. Od tu naprej smo igrali na 3 dobljene dvoboje. V finalu smo igrali proti OŠ Vinica, ki je presenetljivo premagala domačine. Naši igralci in igralke so nadaljevali z odličnimi igrami in bili veliko boljši od ostalih. Tudi to tekmo smo zmagali s 3:0 in osvojili 1. mesto. V igrah posamezno sta zmagovala Tilen Urbančič in Pia Pintar, v igrah dvojic sta z njima zmagovala tudi Vid Obrstar in Zara Nahtigal Lavrič.  Uvrstili smo se na državno prvenstvo, kje bomo poskušali izboljšati lansko osvojeno 3. mesto. Finalno tekmovanje je prevideno 3. aprila.     

Badminton – ekipno 2023-24.doc            

Čestitke vsem igralcem za dosežena uspeha.

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost