Select Page

Učenci vsako leto berejo knjige in osvajajo bralna priznanja pri Bralni znački. Učenci, ki za bralno značko berejo od 1. do 9. razreda in tako vsako leto osvojijo bralno priznanje, so še posebej nagrajeni – ti učenci dobijo poseben naziv Zlati bralec. Vsako leto za zlate bralce DPM Mojca v sodelovanju z društvom Bralna značka pripravi kulturno prireditev, v okviru katere podelijo knjižne nagrade.  Letos je na prireditvi bilo 255 zlatih bralcev iz 8ih dolenjskih občin. V torek, 31. 5. 2016, se je tako 8 zlatih bralcev odpravilo v Novo mesto v Kulturni center Janeza Trdine. V kulturnem programu so se najprej predstavili učenci Glasbene šole Marjana Kozine iz Novega. Sledil je nastop igralca in komika Tadeja Toša, ki je nagovoril zlate bralce. Prireditev se je končala s podelitvijo knjižnih nagrad z željo, da bi zlati bralci ostali zvesti knjigi še naprej.

Zlatim bralcem – Tilnu Perku, Ani Može, Hani Bradač, Anžetu Kocjančiču, Maticu Šuštarju, Patriciji Rajer, Sari Miklavčič in Lari Pestotnik, iskreno čestitam in jim želim, da bi še naprej radi brali.

 

Več fotografskih utrinkov si lahko ogledate na povezavi: http://www.drustvopm-mojca.si/druzenje-zlatobralnoznackarjev-s-tadejem-tosem,371.html.

 

Tinka Fric Kočjaž

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost