Select Page

Na OŠ Žužemberk se zavedamo, da je branje zelo pomembno in nam odpira vrata v  svet. Razvijanje bralne pismenosti je tudi ena izmed prednostnih nalog šol.

Učenci od septembra do aprila berejo za bralno značko. Letos je Župančičevo bralno priznanje osvojilo kar 294 učencev. Za ta visok dosežek vsem bralcem iskreno čestitamo. Za nagrado smo letos med nas povabili pisatelja Primoža Suhadolčana, čigar knjige so ene izmed najbolj branih knjig v šolski knjižnici. Le kdo ne pozna knjig Pica je kraljica, Kolesar naj bo ali pa Peter nos.

Takole je vtise o podelitvi zapisal učenec 4. r., Tjaž Hrovat:

»Danes, 5. 4., smo imeli zaključek bralne značke. Današnji gost je bil Primož Suhadolčan. Nastopal je tudi OPZ in učenci 4. r. PŠ Dvor s skečem, na podelitvi za učence predmetne stopnje pa MPZ in učenec 5. b, Jan Gorenčič. Prireditev sta povezovala Jan Urbančič, 4. r., in Izak Župevec, 5. b. Primož Suhadolčan je bil zelo smešen. Z njegovimi zgodbami nas je popeljal neznano kam. V eni izmed njih je pripovedoval, kako je imel papagaja. Imel je namen, da bi s papagajem služil denar. Ni mu šlo ravno po maslu. Namesto da bi papagaj pel lepe pesmi, je pel grde pesmi. Ob koncu sta nam gost in ravnateljica podelila priznanja. Po končani prireditvi smo se posladkali s sladoledom.«

Vsem bralcem še enkrat iskrene čestitamo z željo, da bi še naprej ostali zvesti branju in knjigam.

Zapisali: Tinka Fric Kočjaž, Blanka Perpar in Tjaž Hrovat, 4. r.

                                 

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost