Select Page

Knjiga je naša najboljša prijateljica, branje pa nas popelje v svet domišljije, širi naša obzorja … hkrati pa z branjem in knjigo razvijamo tudi veščine, kot so radovednost, vztrajnost, odgovornost, iznajdljivost … Na naši šoli se tega močno zavedamo in velik pomen dajemo razvijanju bralne kulture pri učencih in tudi učiteljih.  Vsako leto učenci berejo knjige, se učijo pesmi in s tem osvajajo bralna priznanja v Župančičevi bralni znački. Letos je kar 256 učencev osvojilo bralna priznanja, od tega 163 učencev na razredni stopnji in 93 na predmetni. Smo pa letos k sodelovanju povabili tudi učitelje in starše. Zelo veseli smo bili njihovega odziva. 12 staršev in učiteljev je bralno priznanje tudi osvojilo. Vsem bralcem, ki so osvojili bralno priznanje, iskreno čestitamo.

V ponedeljek, 6. 6. 2022, smo na šoli imeli podelitev bralnih priznanj. Učenci razredne stopnje so pripravili kratek kulturni program, v katerem so se predstavili učenci podružničnih šol s pesmijo, recitacijo in dramskim prizorom. Sledil je nastop dveh posebnih gostov, ki sta združila poezijo in rap, dr. Igorja Sakside in Roka Trkaja. S svojim dinamičnim nastopom in energijo sta navdušila mlajše in malce starejše bralce. Učenci 2. razreda matične šole pa sta z našima gostoma skupaj na odru tudi zarapali in navdušili vse zbrane. Tako je ponedeljek minil v bralnem vzdušju.

Vsem bralcem še enkrat iskreno čestitamo. Naj bo knjiga še naprej naša najboljša prijateljica, branje pa nas naj tudi v naslednjem letu vozi po različnih potovanjih v različne kraje.

Zapisala: Tinka Fric Kočjaž

 

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost