Naša dežela je bogata z okusnimi jedmi, ki so značilne za posamezne pokrajine. Šestošolci so v ponedeljek, 8. 5. in v sredo, 10. 5. spoznavali jedi, ki so tradicionalne za različne pokrajine. Seveda, pa je potrebno jedi tudi poskusiti. Tako smo pripravili kar tri tradicionalne jedi. S pomočjo učiteljic gospodinjstva in kuharice Andreje smo pripravili odlično kremno rezino, belokranjsko pogačo ter prekmursko gibanico (v malo lažji izvedbi). Preizkusili smo tudi našo ustvarjalnost in izdelali dražgoške kruhke, ki so značilni za naselje Dražgoše v Občini Železniki. Naše čudovito ročno okrašeno pecivo iz začinjenega medenega testa si lahko ogledate v avli matične šole. Ker so se iz gospodinjske učilnice vonjave širile po celi šoli, smo se odločili, da pripravljene jedi ponudimo tudi ostalim učencem. Učencem je bila naša prekmurska gibanica zelo všeč, saj je šla za med.
Nina Kocjančič in Tanja Zupančič, učiteljici gospodinjstva