Select Page

V petek 5. 11. 2021 so učenci 6.b razreda v sklopu projekta »Kuhna pa to« pripravili orehovo potico z rozinami. Že nekajkrat nas je predsednica Društva kmečkih žena Suha krajina – Žužemberk, gospa Tadeja Lavrič spodbudila, da bi prinesli potico na ocenjevanje. Letos pa smo se odločili, da zavihamo rokave in se preizkusimo v peki tradicionalne sladice.

Društvo kmečkih žena Suha krajina – Žužemberk je v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Novo mesto in Zvezo kmetic Slovenije pripravilo 6. državno in 7. društveno ocenjevanje in razstavo potic. Izmed 71 potic, je bila ena tudi naša. Na ocenjevanje sta jo nesla Patrik in Neža, v imenu vseh sošolcev. Nadevov je bilo veliko: orehov, pehtranov, kokosov, rožičkov, jabolčni, kostanjev, čokoladni, hruškov, korenčkov, makov, bezgov z medom, smetanov z brusnicami in meto ter z bučnimi semeni.

Prejeli smo BRONASTO PRIZNANJE. Dosegli smo 31,17 točk od skupno 38 točk. Učenci so hitro ugotovili, da nam je do srebrnega priznanja zmanjkal samo en oreh.

Dogovorili smo se, da bomo to tradicijo obdržali in naslednje leto spet zavihteli kuhalnice in pripravili potico. Kakšen nadev bomo uporabili, pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

DRAGI MLADI PEKI, ISKRENE ČESTITKE ZA TAK DOSEŽEK .

Nina Kocjančič, prof.

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost