Select Page

Na pobudo Organizacije Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano (Food and Agriculture Organisation – FAO), 21. marca obeležujemo mednarodni dan gozdov. Letošnja tema se nanaša na trajnostno proizvodnjo in potrošnjo gozdnih virov – »Izberi trajnostno pridobljen les za ljudi in planet!«. (Vir: https://www.gov.si/novice/2022-03-21-danes-je-mednarodni-dan-gozdov/)

Svetovni dan voda, 22. marec, je letos posvečen podzemni vodi, to je vodi pod površino tal, ki je našim očem skrita. V slovenskem in svetovnem merilu so podzemne vode pomemben vir pitne, tehnološke in termalne vode in vode za namakanje v kmetijstvu. Podzemna voda si zasluži večjo pozornost, kot ji jo namenjamo. Razlog, da se o njej ne pogovarjamo pogosteje, je, da je ne vidimo, pogosto pa tudi ne razumemo, kaj se z njo pod tlemi dogaja. (Vir: https://www.gov.si/novice/2022-03-21-danes-je-mednarodni-dan-gozdov/)

Ob mednarodnem dnevu gozdov in svetovnem dnevu voda smo izvedli očiščevalno akcijo. V petek, 25. 3., so se učenci od 6. do 9. razreda podali na čiščenje bližnje okolice šole. V dveh šolskih urah so vsi oddelki napolnili dve črni in dve rumeni vreči odpadkov, na nekaterih mestih je bilo tega še več. S tem dejanjem so tudi sami prispevali k urejeni okolici. Vsi učenci so vestno in odgovorno pristopili k akciji in se zelo dobro odrezali. Naj jih takšen odgovoren odnos spremlja na vseh poteh po našem planetu.

Zapisala: Klara Legan, prof.

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost