Select Page

Člani Šolskega radia As smo si zadnji “običajni” petek v tem šolskem letu privoščili obisk Radia Krka v Novem mestu.

 Ob 8. uri so nas zaposleni na postaji prijazno sprejeli, nam razložili, kako poteka delo na radiu, dvajset minut kasneje pa smo že bili v studiu in se tudi oglasili v etru. Za vse je bila to prva tovrstna izkušnja in mogoče se bo med njimi čez nekaj let kdo resnično pojavil kot novinar ali radijski napovedovalec. Do takrat pa se bo kalili na našem domačem, Šolskem radiu AS.

Še nekaj utrinkov navzočih osmošolcev:

»Zdi se mi dobra izkušnja, ker sem prvič videl v živo, kako deluje radijska postja.  Možnost sem imel spregovoriti v etru. Bil sem živčen, ker sem vedel, da me lahko sliši cela Dolenjska.  V malce drugačnem dopoldnevu sem užival.«  (Lovro, 8. a)

»Na  Radiu Krka je bilo zelo zanimivo. Bila sem tudi v etru. Na začetku sem bila malo živčna, a je lepo steklo. Tudi zaposleni na radiu so bili zelooo prijazni.« (Marija, 8. b)

 » Delo na radiu je zelo zanimivo, kdaj vedo, kdaj morajo v eter, kako se znajdejo na mešalki, ki ima toliko gumbov. Razložili so nam, kako poteka delo pri njih in da so edini pravi dolenjski radio poleg radia Sraka.« (Larisa, 8. b)

Najlepša hvala vsem na Radiu Krka za tako topel sprejem in lepo izkušnjo za vse navzoče.

Zapisala in fotografirala: Sanja Nose, prof.

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost