Select Page

Spomladi 2021 smo prejeli obvestilo, da je bila Občina Žužemberk uspešna na razpisu Zavarovalnice Triglav, ki je omogočila nakup novih igral za otroško igrišče  pri Osnovni šoli Žužemberk.

Zavarovalnica Triglav z družbeno odgovornimi akcijami že desetletja pušča pečat v lokalnih skupnostih. Ena izmed njih je tudi akcija Otroci Triglava, ki je namenjena postavitvi novih in prenovi obstoječih otroških igrišč. »Prenova otroškega igrišča je zrasla skozi akcijo, s katero Zavarovalnica Triglav spodbuja zdravo preživljanje prostega časa najmlajših in družin ter predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja naše zavarovalnice. Z akcijo Otroci Triglava si že enajsto leto zapored prizadevamo za urejanje ali novo postavitev okolij, v katerih lahko družine, otroci, mladostniki in vsi mladi po srcu kakovostno in razigrano preživljajo prosti čas. V okviru akcije smo do sedaj sodelovali pri postavitvi in prenovah več kot 50 otroških igrišč,« je o namenu akcije povedal David Toporš, direktor območne enote Novo mesto v Zavarovalnici Triglav.

Naša šolska igrala so bila že dotrajana in potrebna obnove, zato smo bili veseli, da nam je sodelovanje z Zavarovalnico Triglav omogočilo  prenovo igrišča. Na šoli smo pripravili akcijski načrt in se  odločili za nove košarkarske, nogometna gola, mobilno stojalo za odbojko ter plezala za najmlajše. Jeseni je Občina Žužemberk s pomočjo donatorskih sredstev  igrala kupila, marca 2022 pa jih je postavila na igrišče pred OŠ Žužemberk.

V sredo, 20. aprila 2022, smo na šoli pripravili prireditev, s katero smo slovesno odprli igrala, ki bodo ves čas dostopna vsem, ne le šolskim učencem. Prireditev so si ogledali učenci OŠ Žužemberk od 1. do 5. razreda ter predsedniki in športni referenti od 6. do 9. razreda. Na prireditvi je ravnateljica Mija Penca Vehovec pozdravila in nagovorila vse zbrane. S pesmijo Gradim prijateljstvo so skupaj nastopili učenci od 1. do 4. razreda, sledila je recitacija pesmi Prijatelj in nazadnje so učenci 2. razreda zaplesali ljudski ples Mat´ potico pečejo. Zelo nas je razveselil tudi obisk predstavnikov Zavarovalnice Triglav in Občine Žužemberk. Učence je pozdravil in nagovoril župan Občine Žužemberk Jože Papež in predstavnik Zavarovalnice Triglav, direktor območne enote Novo mesto David Toporš. Kratkemu programu je sledil slovesni prerez traku. Za zaključek so učenci 5. a in 5. b odigrali tekmo v malem nogometu, učenci 6. b pa tekmo v odbojki.

Zaključim naj z zahvalo in pozdravom Davida Toporša: »Ob tej priložnosti se zahvaljujem Občini in Osnovni šoli Žužemberk, da ste pomagali uresničiti zamisel. Za nami je obdobje preizkušenj, ki ni prizaneslo niti našim najmlajšim. Vesel sem, da ponovno slišimo razigran otroški smeh v vrtcih, šolah in na otroških igriščih.  Dragi otroci in učenci, v imenu Zavarovalnice Triglav vam želim uspešen zaključek šolskega leta in veliko igrivih dni na svežem zraku.«

Naj se igra začne in naj smeh  otrok odmeva na šolskem igrišču.

                                                                                                          Zapisala Tinka Fric Kočjaž

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost