Select Page

V Kočevju je v soboto, 19. maja, potekal zaključni turnir najboljših štirih ekip v mini odbojki za sezono 2017/18. Na turnirju so poleg domačinov, MOK Kočevja, nastopile še ekipe KekoOprema Žužemberk, SIP Šempeter in Maribor mini. Na prvi polfinalni tekmi sta si nasproti stali ekipi MOK Kočevja in SIP Šempetra. Začetek niza ni bil po notah domačinov, saj so tekmo začeli preveč nervozno, kar se je poznalo pri rezultatu in Šempeter je povedel s 4:1. Na srečo domačinov so napake delali tudi gostujoči igralci in izid je bil poravnan na 6. točki. Končno so se igralci Kočevja otresli začetne treme in zaigrali tako, kot so kazali skozi celotno sezono, dober sprejem in domiselna igra v napadu sta omogočali doseganje točk. Igralci SIP Šempetra se seveda niso želeli predati brez boja in so s požrtvovalno igro uspeli vračati težke žoge in z vztrajnostjo dosegali pomembne točke. Kljub veliki borbenosti gostujočih igralcev, je na koncu tehtnico na Kočevsko stran prevesila večja kvaliteta in prvi niz je šel na »konto« Kočevja 25:16. Tudi drugi niz je postregel z zelo izenačeno igro. Nivo odbojke seveda ni bil takšen kot v prvem nizu, vendar je bila borbenost na obeh straneh še večja. Nobeni izmed ekip si v začetku ni uspelo priigrati večje prednosti, tako da sta bili ekipi poravnani na 17-ti točki. Nato je ekipi Šempetra uspelo izvesti nekaj odličnih servisov in prednost je narasla na 5 točk. Ekipa Kočevja se seveda ni predajala in uspela znižati zaostanek na 24:20, vendar je naslednja točka in zmaga odšla k Šempetru in tako nas je čakal tretji odločilni niz. Ta je bil skoraj kopija prvega in ekipa Kočevja se je z zmago 25:18 veselila uvrstitve v finale.

V drugem polfinalu sta si nasproti stali ekipi KekoOprema Žužemberk in Maribor MINI. Tudi v tej tekmi so otroci pokazali obilico odbojkarskega znanja, zmage pa so se z rezultatom 2:1 veselili odbojkarji Žužemberka. V prvem nizu so že od samega začetka odlično igrali v polju in Mariborskemu »velikanu« uspeli ujeti veliko težkih žog, sami pa so z varanimi udarci dosegali točke. Prednost 4-ih točk, ki so si jo nabrali na začetku niza so zadržali do konca in niz zmagali z rezultatom 25:20. V drugem nizu pa je zelo veliko odbojkarskega znanja pokazala mariborska trojka, ki je kljub svoji majhnosti gladko zmagala z rezultatom 25:13 in tekmo odpeljala v tretji niz, kjer pa je bila trojka Žužemberčanov zopet prevelik zalogaj za Maribor in niz zmagala 25:10.

V tekmi za tretje mesto sta se tako pomerili poraženi ekipi polfinala, SIP Šempeter in Maribor MINI. V izredno napetem prvem nizu je imela ob koncu več sreče ekipa Maribora, ki je uspela zaključiti nekaj kontra napadov in niz zmagala z rezultatom 25:21. Druga postava Maribora, ki je na turnirju od drugih postav prikazala največ odbojkarskega znanja, ni imela večjih težav s svojimi vrstniki iz Šempetra in gladko zmagala 25:7 ter se veselila tretjega mesta v Sloveniji, ekipa Šempetra pa je osvojila končno 4. mesto v državi.

Sledil je še veliki finale, ki je po prikazanem popolnoma opravičil svoje ime. Začetek niza je zopet pripadel gostujoči ekipi iz Žužemberka, ki je s pridom izkoriščala zmedo v domačih vrstah in hitro povedla 5:1. Končno se je ob glasnem spodbujanju domačih navijačev prebudila tudi domača trojka in povedla 13:9. Nato so zopet sledile črne minute kočevskih odbojkarjev in Žužemberk je zopet povedel. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu vse do rezultata 21:21, ko so domačini napravili nekaj napak in Žužemberk je povedel 24:21. Igralci Kočevja so ob »huronskemu« navijanju domačih gledalcev uspeli izenačiti na 24:24, nato pa je napako storil naš najboljši igralec Jan in zmaga je odšla v Žužemberk, rezultat 26:24. Večina gledalcev in celotni štab Žužemberka je pričakoval, da bo drugi niz igra »mačke z mišjo«, vendar se igralci Kočevja s tem niso strinjali. Prikazali so najboljšo igro v sezoni in Žužemberčane držali »v šahu« do rezultata 16:15, ko se jim je na žalost domačih gledalcev in igralcev, ustavilo. Žužemberk se je tako veselil zmage 25:17 in naslova državnega prvaka v MINI odbojki za sezono 2017/18, MOK Kočevje pa je osvojilo odlično 2. mesto. Sledila je še podelitev priznanj, kjer so najprej lesene medalje za četrto mesto prejeli igralci Šempetra, z bromom so se okitili Mariborčani, Kočevci so prejeli srebrne medalje, Kekooprema Žužemberk pa zlate medalje. Sledila je še podelitev nagrad za vse udeležence turnirja, najboljši posamezniki prvih in drugih postav vseh ekip pa so prejeli še posebne nagrade.

Ob koncu se moramo posebej zahvaliti  gledalcem vseh ekip, ki so z bučnim navijanjem pripravili odlično vzdušje in pomagali otrokom k še boljši igri. Posebna zahvala gre staršem domačih otrok, ki so pripravili resnično odličen turnir, na katerem ni ničesar manjkalo.

Avtor: A. Drobnič

Ekipo OK KekoOprema Žužemberk so zastopali učenci naše šole: Tobija Črnivec, Maks Godec, Gaber Horvat, Tristan Hrovat, Jernej Jaklič, Jaka Longar Piškur, Filip Mohorčič, Luka Novak, Jakob Obrstar, Vid Obrstar, Žan Prijatelj, Tilen Urbančič, Nejc Župec. Zaradi bolezni je manjkal še Anej Maver. Čestitamo.

 

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost