Select Page

Četrtek, 21. 5. 2020, je bil za tretješolce prav poseben dan. Po neskončno dolgih tednih učenja na daljavo smo si prve dni učenja v šolskih klopeh polepšali z odkrivanjem lepot domačega kraja. Tokrat smo se v okviru naravoslovnega dneva podali na cvetoči travnik v bližino Budganje vasi.

Ker pa mora vsak pravi raziskovalec na pot oditi dobro pripravljen, smo si pred odhodom na travnik ogledali zanimivo slikovno predstavitev o travniku z navodili za varno raziskovanje.

Kaj nam je bilo najbolj všeč? Minuta za zdravje na travniku, postanek v Budganji vasi s prigrizkom in z ogledom domačih živali v hlevu, malica na travniku, reševanje zabavnih učnih listov, nabiranje travniških rastlin, opazovanje travniških živali, izdelovanje mandal iz pisanih cvetlic … Ko smo morali svoje misli strniti v zvezek, se je bilo težko odločiti, kaj nam je bilo najbolj všeč. Vse je bilo zelo zanimivo!

Kaj smo pridobili? Naučili smo se opazovati svet okrog nas z vsemi čutili. Začutili smo bogastvo in pestrost življenja na travniku, kar nam daje obilo energije za premagovanje novih izzivov v šoli.

 

Zapisala: Mija Penca Vehovec, prof.

Fotografirali: Mija Penca Vehovec, prof. in Teja Gosenar, prof.

Gradivo: mag. Blanka Perpar, prof.

 

(Skupno 673 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost