Select Page

S prihodom na predmetno stopnjo sem se iz radovednosti prijavila na podjetništvo. Marsikdo bi vprašal, kaj se tu sploh počne? Naj vam razložim.

Na šoli sodelujemo v tem projektu v treh delih, na ZUIP-u (Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti), Start up vikendu, na šoli pa imamo tudi podjetniški krožek. Povsod pa je rdeča nit enaka. Opredeli se problem, ki se ga s produktom ali storitvijo reši. Na krožku smo se mlajši najprej učili od starejših učencev. Skupaj smo hodili tudi na različna podjetniška tekmovanja kot so ZUIP, Start up Vikend in  na koncu na Popre. Pravijo, da za vsako dobro podjetniško idejo stoji še boljša ekipa. To je še kako res. Med seboj smo sodelovali in s skupnimi močmi dosegli prva mesta na tekmovanjih. Najzahtevnejše je bilo na državnem tekmovanju Popri, 4. aprila 2023 v Novi Gorici. Ekipo Prinaza smo sestavljali Maj, Anej, Žiga in jaz.  Naša ideja sicer ni bila med najboljšimi tremi, pridobili pa smo nove in lepe izkušnje. Ne le da smo idejo predstavljali na velikem odru, spoznali smo tudi nove ljudi, med njimi tudi že uspešne slovenske podjetnike, ki so z nami delili svoje vzpone, padce in nasvete. S Popri se je za nas devetarje naša osnovnošolska podjetniška pot končala, ampak za seboj puščamo dobre naslednike, ki bodo zagotovo uspešni.

Podjetništvo me je naučilo veščin, ki mi bodo pomagale v življenju, četudi sama ne bom nikoli zares podjetnica ali pa mogoče bom?  Vsaka ideja ni zmagovalna in dobra. Ampak če ni ena, bo druga. In če ne uspe prvič, lahko drugič ali pa desetič. Treba je vztrajati in kdaj pogledati tudi izven okvirjev.

Za podporo podjetništvu se zahvaljujemo javni agenciji Spirit Slovenija, ki ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo spodbuja, da na mladih podjetnikih svet stoji.

Zapisala: Marija Travnik, 9. b

Fotografije: Facebook profil Popri

https://www.facebook.com/popripopri

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost