Select Page

Letos smo se priključili projektu, ki poteka pod okriljem društva Bralna značka – Medgeneracijsko branje. Pri projektu se spodbuja branje različnih generacij ter s tem krepitev vezi med starejšo in mlajšo generacijo.

K branju smo povabili učitelje in starše. Odzvalo se je 12 učiteljev in učencev. Bralna srečanja smo imeli vsak drugi četrtek v mesecu. Pred vsakim srečanjem smo prejeli knjigo, ki smo jo doma prebrali, na srečanju pa smo se o prebrani knjigi pogovarjali in izmenjali naša mnenja o knjigi. Ob tem pa se je razvil pogovor tudi o ostalih življenjskih temah.

V letošnjem šolskem letu smo izvedli štiri bralna srečanja oziroma bralne čajanke, saj nas je šola vedno pogostila s čajem in piškoti. Tekom bralnih srečanj smo stkali posebne vezi, predvsem pa smo učitelji bolj spoznali svet in videnje naših učencev.

Na naše zaključno srečanje smo povabili tudi ravnateljico, Mijo Penca Vehovec, ki nam je podelila priznanja in nam vsem čestitala za pridno branje in obiskovanje srečanj. Ravnateljici se zahvaljujemo za podporo, Društvu Bralna značka pa za podarjene knjige.

 

Zapisala: Tinka Fric Kočjaž

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost