Select Page

Karierni center za mlade Trebnje je letos začel z domiselnim dnevom, namenjenim starejšim osnovnošolcem  z naslovom Lahko si, kar čš!  Danes so se ga udeležili naši osmošolci in če na kratko povzamemo – bilo je pisano!

Tri šolske ure so učenci 8. r in devetošolci trebanjske šole preživeli pred in za gasilskim domom Trebnje. Tam so najprej tekmovali v izbiri slogana za KCM Trebnje, zmagala je 2. skupina 8. b z domiselno idejo – Za polet rabiš zalet!

Okrog parkirišča so pripravili stojnice z različnimi poklici oz. predstavitvijo različnih služb, organizacij, kot npr. frizerski studio, gasilci, policisti, kriminalisti, podjetniški inkubator, reševalno vozilo s svojima predstavnikoma, turistična vodička itd. Učenci so se pomikali po stojnicah in spoznavali njihovo vsebino ter prislužili tudi nekaj simboličnih nagrad.

Preživeli smo sončen in pisan del dopolneva, saj je marsikdo domov prinesel pobarvan pramen las ali pa pisan balon. Da pa bo prihodnost še bolj pisana in z zaletom, pa na KCM Trebnje ponujajo individualna svetovanja pri izbiri kariere, zato le zagrabite/mo ponujeno oriložnost, saj prvih 100  učencev tam dobi tudi nagrado.

Zapisala in fotografirala: Sanja Nose, prof.

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost