Select Page

Lepo je, če veš, da obstajajo ljudje, ki lahko pomagajo, ko se človek znajde v stiski. Organizacija Rdečega križa letno pomaga mnogim ljudem. Naloga staršev, učiteljev in vzgojiteljev pa je tudi, da mladim privzgajamo čut za soljudi, solidarnost, sprejemanje drugačnosti ter jih učimo, kako postopati v različnih življenjskih situacijah

Ob tednu Rdečega križa (8. 5. – 15. 5.) so mnoge družine pokazale, da imajo čut za solidarnost, saj smo ob humanitarni akciji KOŠARICA na šoli zbrali veliko prehrambnih izdelkov, izdelkov za osebno nego ter tudi nekaj šolskih potrebščin. Vse skupaj je bilo zbranih mnogo izdelkov v skupni vrednosti okoli  510 evrov.  Pri akciji so bili v veliko pomoč krožkarji RK, saj so vse izdelke zložili, uredili in prešteli. Štiri učenke 8. razreda pa so pomagale tudi pri akciji KOŠARICA, ki je vzporedno potekala v trgovini pri vodnjaku. Vsi izdelki bodo dodeljeni socialno šibkejšim družinam naše občine.

V tem tednu je potekal tudi sprejem prvošolcev v Rdeči križ. Na ta dan so jih obiskale prostovoljke RK ter prikupna lutka Križem kapica, ki je učencem pokazala, da je lepo, če nekomu priskočiš na pomoč. Prvošolčki so prejeli v dar svinčnike, zgibanke in posladek. Sedaj tudi oni vedo, kaj pomeni rdeči križ na beli zastavi.

Vsem, ki so kakorkoli pomagali v tem tednu, se zahvaljujemo za izkazano pomoč .

Mentorica RK na šoli: ga. Petra Avguštin

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost