Select Page

V petek, 17.5.2019, je osnovna šola Dušana Flisa Hoče organizirala finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učence. V finalu so nastopile še OŠ Kanal in OŠ Dušana Flisa Hoče. Prva tekma med nami in OŠ Dušana Flisa Hoče je bila zelo napeta in polna preobratov. Naša ekipa je odlično začela tekmo in po dobrih servisih Mohorja povedla z rezultatom 8:2. Visokega vodstva nismo izpustili do konca in set gladko dobili na 16. Na začetku drugega seta je domača ekipa spremenila rotacijo in njihov najboljši igralec Bračko je začel v C-4. Domačini so povedli z rezultatom 7:2.  Ob podpori naših navijačev, ki jih je bilo za poln avtobus, smo se pobrali in začeli z bolj silovito igro. Rezultat tega je bilo naše vodstvo z rezultatom 15:12. Sledila je napeta končnica v kateri sta srednji bloker Tomaž Novak in podajalec Mohor Travnik uspešno zaustavila najboljšega napadalca iz OŠ Hoče. Žužemberčani  so z večjo zbranostjo ter boljšo igro dobili tudi drugi set in zmagali z rezultatom 2:0 (25:16, 25,22).

V drugi tekmi smo se pomerili z OŠ Kanal. Prvi set smo dobili gladko (25:19), nato smo drugi set začeli slabo v korist za Kanalce (2:9). Po zanesljivih servisih Davida Pajnkiherja smo se Žužemberčani postopoma približevali Kanalcem. Kanalci so se zelo trudili, da bi bili vsaj v končnici niza enakovredni, toda odločila je prav večja zavzetost, živahnost in mojstrstvo Žužemberčanov (25:21). Zmaga nad zelo neugodnimi Kanalci je pomenila veliko naše veselje in osvojitev novega naslova državnih prvakov.

V zadnji tekme so se ekipi OŠ Dušana Flisa Hoče ter OŠ Kanal borili za 2. mesto. Boj je bil zelo napet saj so ekipe OŠ Dušana Flisa Hoče ter OŠ Kanal zelo izenačene, ampak ekipa OŠ Dušana Flisa Hoče bila prisiljena priznati premoč ekipi iz Kanala. Nagrade so prejeli: Rok Bračko(najboljši igralec turnirja), Mohor Travnik(najboljši podajalec), Primož Jeklin(najboljši napadalec). Našo šolo so zastopali: Jure Legan(sprejemalec), Nejc Suhadolnik(sprejemalec), Mohor Travnik(podajalec), Jure Kocjančič(korektor) Tomaž Novak (srednji bloker), David Pajnkiher (srednji bloker), Gašper Longar(libero), Tilen Gnidovec, Niko Longar, Žiga Hrovat, Aljaž Tomšič, Vid Urbančič, Tristan Hrovat in Luka Novak.

Podrobne rezultate si lahko ogledate v priponki.                         mentor: Bojan Brulec

finale odbojka bilten

(Skupno 408 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost